De ingredinten:
- 2 teentjes knoflook
- 20 g basilicumblaadjes
- 25 g pijnboompitten
- 5 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Het voordeel van het zelf maken van pesto is dat je alles naar je eigen smaak kan aanpassen. Twee teentjes knoflook is bijvoorbeeld best heftig. Prima als je dat lekker vindt, maar anders kan je er ook gewoon n teentje in doen. Een ander idee is om nog wat parmezaanse kaas toe te voegen. Ook lekker!
Zo maak je het:
- Maak de teentjes knoflook schoon
- Doe de blaadjes van de basilicum en de knoflook vast in de keukenmachine.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Hou ze goed in de gaten en schud ze regelmatig om, want ze verbranden heel snel als je niet oplet.
- Voeg de pijnboompitten, de olijfolie en wat zout en peper toe aan de basilicum en knoflook in de keukenmachine.
- Zet de machine aan en laat m draaien tot alles fijn is.
- Eet smakelijk!
Maak jij wel eens verse pesto?