Maak je eigen bestekmandjes van metaal
15 juli 2014 

Maak je eigen bestekmandjes van metaal


Voor deze diy zijn er maar weinig materialen nodig; stevig gaas (ongeveer 2 meter), meetlint en een knijptang.
1. Reken uit hoe groot elk mandje moet worden en tel aan elke kant 5 cm (voor de hoogte) hierbij op. // 2. Knip met de knijptang in de vier hoeken een vierkantje van 5 bij 5cm uit. Zorg ervoor dat je bij het knippen bij n van de zijden van het vlak de tandjes houdt. Zoals je ziet aan het bovenste en onderste vierkantje wat vast zit aan het vlak; bij allen heb ik ervoor gezorgd dat de pinnetjes uitsteken zodat die straks om te buigen zijn.

3. Buig nu alle kanten om. Begin bij de korte zijden en vouw vervolgens ook de lange zijden om. // 4. Vouw nu de uitstekende tandjes om de andere zijde heen, zodat het sluit.

En daar is hij al! Nu zie je bij het bovenstaande mandje al dat er aan de bovenkant nog mini-tandjes zitten aan de lange zijde. Die heb ik dus net niet goed afgeknipt. Vijl deze met een metaalvijl vlak, zodat je je zelf niet kan bezeren.

Ik ben heel erg blij met het eindresultaat! Ik was in het begin een beetje bang dat het te industrieel zou worden, maar zo ziet het er totaal niet uit. Op een bepaalde manier doet het zelfs een beetje retro aan! De metalen bakjes laten veel licht door en ogen heel luchtig, waardoor het optisch ook nog eens een grotere lade lijkt! Ik ben blij. Op naar het volgende projectje in mijn keuken! xx, Shifra

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?