Maak een silhouet portret van jezelf
25 juli 2014 

Maak een silhouet portret van jezelf

1. Omlijn het silhouet van de foto met een stift, zodat het makkelijker knippen is straks. 2. Knip het silhouet met een kleine schaar uit en verf de achterkant zwart.

3. Plak met een lijmstift het gedroogde silhouet op het witte papier wat precies in de lijst past. Laat dit even drogen en zet vervolgens het lijstje in elkaar!

Het was de eerste keer dat ik een silhouet maakte van een foto en ik heb heel wat geleerd. Wat ik heb geleerd! ->
* Kies een foto waarin het silhouet duidelijk zichtbaar is. Het liefste een foto van de zijkant zodat de vormen (zoals de neus en mond) goed zichtbaar zijn.
*Als je een silhouet van een vrouwelijk persoon maakt met (half)lang haar, is het leukste als het los naar achter hangt. In mijn geval hing het op mijn schouders en dat vond ik erg jammer. Dat maakt echt duidelijk dat het om een silhouet van een vrouw gaat.
*Soms mag je dingen best in je voordeel een beetje accenturen of juist weg laten. Zo heb ik bij Hans de bril weggelaten, want dat werd te hoekig. Ook heb ik zijn haar zelf een beetje getekend met wat hoekjes zodat het geen ronde afro-coupe werd!;-) En bij mijzelf heb ik een pluk haar op mijn schouder wat langer gemaakt, zodat mijn haar nog wat beter zichtbaar was.

Deze schilderijen zijn helemaal aan te passen naar je eigen stijl en smaak. Zo zou je nog met kleur kunnen werken, het silhouet op krantenpapier kunnen plakken of het zwart-wit gedeelte omdraaien! What ever works for you. 🙂
Liefs! Shifra

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?