Lize Mast
04/06/2017
2 min
0

Maak agenda van leer

04/06/2017
2 min
0

Vorig jaar ging ik met een oude (als in lange. Als in ik, ik ken haar al tijden) vriendin lunchen en besloten we gelijk een nieuwe afspaak te maken. Je kent het wel levens lopen soms zo uit elkaar, dat we echt meten plannen.Anders komt het er niet van. Maar goed, zij pakte toen heel nonchalant haar agenda en legde die op tafel. Ik stopte met praten en keek naar haar agenda. Meteen wist ik: dit is liefde op het eerste gezicht, dat voel je. Nu moet je weten dat ik van agendas houd, maar verliefd, nee dat is niet de normale gang van zaken. Maar het was dan ook een prachtige leren agenda die je heel casual dicht moest vouwen met een leren touw. Super stoer. Maar de prijs. Dat was een hele investering, zei mijn vriendin. Een jaar lang heb ik daarom getwijfeld of ik zon investering durfde te maken, totdat ik vorige week bedacht: Waarom ga ik niet op zoek naar een mooi stuk leer en maak ik zelf iets?

benodigdheden DIY agenda.jpg

Benodigdheden: een nieuwe (goedkope) agenda, stuk leer (ik gebruik koeienleer), schaar, mes en (alles)lijm.

  1. Haal de binnenkant van de agenda los van de kaft. Zorg ervoor dat het lint, wat vastgeplakt zit aan de rug van de kaft, intact blijft.
  2. Knip een lange strook van leer, ongeveer 1 cm breed en 80 cm lang.
  3. Leg het boekje op het leer, reken uit hoeveel leer nodig is om het boekje te bedekken en knip dit uit. Ik heb het boekje in het midden gelegd, verplaats naar links (zodat het er nog zeker n keer inpast) en vanuit het midden weer verplaats naar rechts en daar gekozen voor een halve flap. Dit zorgt er dus voor dat er een halve flap dubbelvouwt over de agenda straks.
  4. Lijm nu alle kanten van het boekje vast aan het leer. De voorkant, achterkant en de rug. Lijm elke keer maar n kant en wacht dan een uurtje totdat dit droog is.
  5. Maak in het midden van de halve flap een dun sneetje.
  6. Rijg het lint (leer) door het sneetje en plak ongeveer 3 cm lint dubbel. En klaar! Laat het boekje nu zeker een nacht drogen zodat alle lijm kan uitharden.

DIY agenda uitleg.jpg

En na het drogen komt natuurlijk het leukste gedeelte: je agenda vol schrijven en in mijn geval kleuren! Dat is bij een nieuwe agenda zo leuk.

beschreven agenda.jpg

En dit is het eindresultaat.

resultaat DIY agenda.jpg

Veel plezier met het maken van deze agenda! Heb je nog vragen? Laat dan gewoon een reactie achter.

Reacties
Categorieën