Loopbaantips voor in de hangmat!
17 juli 2014 

Loopbaantips voor in de hangmat!

Jawel, de zomerperiode is aangebroken. Tijd voor leuke dingen. Lekker je vakantie voorbereiden, opruimen of afspreken met vriendinnen. De zee, hangmat, rust en ontspanning lonken! Bezig zijn met je loopbaan lijkt daar niet bij te passen. Dat komt in september wel weer. Of toch niet?

Hoezo loopbaan? Het is nu toch vakantie?
Natuurlijk is de zomervakantie een leuke tijd om eens andere dingen te doen en je hoofd leeg te maken. Maar juiste deze periode waarin je in een andere stemming bent, minder verplichtingen hebt en in een andere omgeving zit, leent zich heel goed voor het opdoen van nieuwe ideen en inspiratie, ook voor je loopbaan!

Ideenboekje
Schaf om te beginnen eens een leuk, vrolijk opschrijfboekje aan. Je kunt ook een saai boekje kopen en de voorkant zelf versieren met iets grappigs of een leuke tekst. Zorg in ieder geval dat je van de aanblik alleen al vrolijk wordt! Neem er een dat niet al te groot is en makkelijk in je tas past. Koop er het liefst nog een paar gekleurde pennen bij, dan ben je er helemaal klaar voor.

Wat kun je doen?
Dan volgt hier een lijstje met oefeningen die je lekker vanuit je hangmat, liggend aan het strand, slenterend door een stad, onder het genot van een heerlijke cappuccino of wandelend in de bergen kunt doen. Lees ze door en kies welke je tijdens je vakantie of op een gewone relaxte dag doet. Je bevindingen schrijf je (kort) op in je boekje.

  • Maak af: In mijn ideale baan, ..
    Deze zin maak je af door er een lijstje aan toe te voegen waarbij elk deel steeds begint met een werkwoord. Dus bijvoorbeeld: In mijn ideale baan, werk ik buiten, heb ik veel inspirerende collegas, doe ik afwisselend werk. Schrijf zoveel mogelijk op. Denk eraan dat voor deze periode geldt dat niets onmogelijk is! Hoe grootster, wilder, fantasierijker, hoe beter. Geen ja maar. Realistisch en concreet worden, komt later weer.
  • Vraag aan je kinderen, vrienden of partner op een rustig moment om twee beroepen te noemen die zij bij jou vinden passen en vraag ook waarom. Noteer de meest verrassende beroepen en argumenten in je boekje. Doe het eventueel ook eens met mensen die je op de camping hebt ontmoet en die jou dus niet goed kennen. Na een paar glaasjes wijn kunnen ook daar heel bijzondere dingen uitkomen!
  • Roze bril: loop eens een hele vakantiedag met een roze bril op. Kijk wat je ziet, hoort en denkt. Wat voor leuke, aandoenlijke, vrolijke, verrassende dingen kom je tegen? Wat raakt je? Waar word je vrolijk van? Schrijf het s avonds kort op in je boekje.
  • Houd eens een dag lang bij welke beroepen je tegenkomt. Schrijf ze op in je boekje. Aan het eind van de dag kies je er twee uit die jou leuk lijken en schrijf elk beroep op een nieuw blaadje. Daar omheen schrijf je alle woorden of zinnen die bij dat beroep bij je opkomen. Om nog een stapje verder te gaan omcirkel je met een roze of blauwe pen de woorden die jou aanspreken en omcirkel je met rood de woorden en zinnen die jou tegenstaan.

Zo heb je aan het eind van de zomer een leuk boekje vol ideen, inzichten en nieuwe inspiratie waarmee je in september lekker aan de slag kunt voor die nieuwe stap in je loopbaan!

Veel plezier ermee en een inspirerende vakantietijd toegewenst!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?