Loopbaan-zomertips!

Het voelt misschien nog niet helemaal zo, maar het is zomer en de vakantieperiode is aangebroken. Mensen zijn minder goed bereikbaar, op tv zijn alleen nog herhalingen te zien, scholen en instanties gaan dicht. Het lijkt wel of Nederland in een soort zomerslaap komt!

En hoe zit het met jou? Doe jij mee aan die zomerslaap of ga je verder met je zoektocht naar jouw droombaan?
Ik hoop het laatste want juist deze periode kun je goed gebruiken om wat inspiratie op te doen.
Hieronder een aantal tips!

Tip 1
Er komen steeds meer In Between Cafs bij in het hele land en zij organiseren ook in de zomer nog een paar leuke gratis bijeenkomsten. Check regelmatig de website even.
Kijk hier of er bij jou in de buurt ook iets leuks te vinden is.

Tip 2
Heb je mijn e-book Netwerken, ook iets voor jou! al gelezen en de twee bijbehorende videos al gezien? Of is dat er nog steeds niet van gekomen? Dan is dit het moment om dat alsnog te gaan doen. Kan ook lekker in je hangmat of op je balkon.
Het hele pakket kun je hier gratis aanvragen!

Tip 3
Ga in gesprek met mensen om je heen. Dat kan in je eigen omgeving met mensen die ja al kent maar het kan natuurlijk met je vakantievrienden. Wat doen zij eigenlijk precies voor werk? Wat moet kunnen om dat werk te doen? Hoe zijn ze aan dat werk gekomen? Etc. Netwerkgesprekken voeren dus. Weet je niet hoe je dat aan moet pakken? Voer dan eerst tip 2 uit! 🙂

Tip 4
Vraag zoveel mogelijk verschillende mensen welke 2 beroepen zij bij jou vinden passen? Misschien levert je dat weer wat nieuwe inspiratie op.

Tip 5
Bezoek ook eens een leuke tentoonstelling voor wat inspiratie. Zelf ben ik laatst naar de fototentoonstelling van Frans Lanting geweest in het Fotomuseum in Rotterdam. Krijg je meteen een leuk inkijkje wat je als fotograaf zoal voor je beroep moet overhebben.

Tip 6
Geniet vooral lekker van de hopelijk mooie dagen die komen. Maak je hoofd leeg, ontspan, droom en fantaseer er lekker op los. Dan kun je na de zomer weer verder met concrete plannen en stappen.

Ik wens je een fijne en inspirerende zomer toe!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?