Lize Mast
06/17/2014
1 min
0

Lekker uitwaaien!

06/17/2014
1 min
0

Metaaldetector
Een metaaldetector zorgt voor urenlang spanning n speelplezier. Al voor een paar tientjes kun je er een aanschaffen. Ontzettend leuk op de camping, in de duinen, op het strand of in het bos. Verstop zelf wat munten en andere metalen voorwerpen in de grond om de vind-kans een beetje te vergroten. Succes verzekerd!

Pannenkoeken-picknick
Bak een flinke stapel pannenkoeken en verpak ze in aluminiumfolie. Neem potjes jam, hagelslag, chocopasta, stroop en andere lekker smeersels mee. Vergeet ook de (poeder)suiker niet. Stop alles in een grote tas of mand en zorg voor vrolijke papieren bordjes. Jullie zijn klaar voor een heerlijke pannenkoeken-picknick!

Schattenjacht
Teken een schatkaart en verstop de schat een cadeautje of een kistje met munten in het bos. Vertel de kinderen dat je een geheimzinnige kaart hebt gevonden, en ga samen op schattenjacht! Natuurlijk leidt de schatkaart jullie langs een fijne wandelroute. Geen bos in de buurt? Verstop de schat op de kinderboerderij, bij kennissen in de tuin of geef hem af bij een gezellig pannenkoekenhuis.

Op naar de kinderboerderij
Altijd goed: een bezoek aan de kinderboerderij. De toegang is goedkoop en soms zelfs gratis. Neem resten oud brood mee om te voeren aan de dieren. In sommige kinderboerderijen kun je speciale zakjes voer kopen. Vaak is er ook een speeltuin. Zorg dus voor kleren die vies mogen worden. Jij en je partner zitten heerlijk op een bankje, terwijl de kinderen zichzelf vermaken.

Als je de buitenlucht in gaat, neem dan altijd een EHBO-setje mee met pleisters, een tekenverwijderaar, zonnebrandcrme en een zalf tegen insectenbeten.

Reacties
Categorieën