Laat me jou zijn

Heel bekende vragen die vaak wat lastig te beantwoorden zijn. Vooral als de vervolgvraag ‘waarom met diegene?’ gesteld wordt. Lisan weet het wél. En zij maakt er dan ook gelijk gebruik van als Susan in het vliegtuig naar San Francisco stapt.

Susan heeft te lang geleefd zoals haar vader dat het liefste ziet; als zelfstandige vrouw die carrière maakt. Ineens heeft ze er genoeg van. Ze zegt haar baan op, zet haar vriend aan de kant en vertrekt naar San Francisco.

Lisan heeft als kleine zusje altijd in haar schaduw gestaan. Wat ze ook probeerde, ze kon nooit zo succesvol zijn als Susan. Nu Susan weg is, ziet ze haar kans schoon. Ze neemt het leven van Susan over. Soms iets te letterlijk.

Petra Kruijt laat in haar nieuwste boek ‘Laat me jou zijn’ zien dat het leven van een ander niet zo rooskleurig hoeft te zijn als het er uit ziet. Susan haar leven is niet perfect, ook al denkt Lisan van wel. Lisan bloeit helemaal op als haar zus het land uit is. Ze hoeft zich niet meer onzeker te voelen omdat haar grote zus toch overal beter in is. Alleen doet Lisan misschien iets te lang alsof ze Susan is…

En Susan weet na een half jaar San Francisco nog steeds niet goed wat ze met haar leven wil, behalve dat ze haar grote liefde niet achter wil laten.

‘Laat me jou zijn’ is alweer de zesde roman van schrijfster Petra Kruijt. Naast het schrijven van boeken en verhalen werkt ze als journalist, copywriter en (eind)redacteur. Een bezige bij die zichzelf continu aan het ontwikkelen is. En dat is te merken, want elke roman wordt een stukje beter.

Deze laatste roman behoort tot de top van de chicklit. Ik zou het bijna geen chicklit meer willen noemen, ware het niet dat het aan het stramien van deze romantische fictielectuur voldoet.

Het boek is gewoon een heerlijke roman. Kruijts vlotte schrijfstijl gecombineerd met uitstekende uitwerking van de personages maken van het lezen een genot!

Laat me jou zijn van Petra Kruijt november 2014, uitgeverij Zomer & Keuning is verkrijgbaar bij je plaatselijke boekhandel of via online shops.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?