kleur kiezen voor je interieur
15 maart 2015 

kleur kiezen voor je interieur

Veel mensen vinden het lastig om een kleur te kiezen. Wit is een veilige kleur en wordt veel gekozen. Het klopt natuurlijk dat wit een prettig en fris is en overal bij staat. Een veel gehoord argument is dat je er met accessoires kleur bij kunt brengen.. Er is een risico om een kleur te kiezen: angst dat het
verkeerd gekozen is, dat het bij elkaar vloekt of dat het snel zal vervelen.

Maar een kleur kiezen voor je interieur brengt wel sfeer, warmte en zorgt dat de ruimte beter tot zijn recht komt. Mensen durven vaak wel mee te doen met kleuren van de woonbladen en kiezen een kleur die op dat moment in is. Maar het is beter om een kleur te kiezen waar je vaak naar grijpt, want die spreekt je aan. Hoe ontdek je nu welke kleur dat zal zijn.
Het meest eenvoudige advies is om eens op een avond een moodboard te maken, want dit zal het antwoord geven. Hoe pak je dat aan?

1. Pak een stapel tijdschriften, zet een pot thee en ga aan de slag.
2. Pak een kookwekker en zet hem op een half uur.
3. Kijk niet kritisch of twijfel niet. Scheur alle plaatjes uit die je maar een beetje mooi vindt en geniet van het geluid van scheurend papier!
4. Leg de tijdschriften na een half uur aan de kant en pak de stapel voor je neus.
5. Bekijk alle fotos een voor een en sorteer ze op 3 stapels: de dat-is-goed-stapel, de-misschien-wel-stapel en de nee-toch-maar-niet-stapel.
6. Gooi de nee-toch-maar-niet-stapel direct in de papierbak.
7. Plak de dat-is-goed-plaatjes die overgebleven zijn in een mooie compositie op een groot vel papier. Vul het aan met de misschien-stapel.
8. Kijk door je oogharen naar je moodboard welke kleur is overheersend?
Bingo! Dat is de kleur waar je in huis mee aan de slag moet!

Haal een kleurwaaier bij de verfspecialist en zoek de kleur op, kies ook een kleur die opvalt in je moodboard. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken voor je accessoires.

Succes!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?