Review: Beer is nooit alleen
05 januari 2022 

Review: Beer is nooit alleen

Wij zijn gek op prentenboeken voor kinderen. De tekeningen en verhalen raken vaak ieder op z'n eigen manier: ze zijn grappig, ontroerend, lief of dapper en geregeld bevat het een mooie levensles. 

Het boek  'Beer is nooit alleen'  van Marc Veerkamp & Jeska Verstegen heeft wel een heel bijzonder thema, dat we nog niet eerder zijn tegengekomen. Het gaat over gezien willen worden en soms even alleen willen zijn. En omdat wij dit zo'n mooi en passend thema vinden, willen we dit kinderboek graag met jullie delen.

Het boek gaat over een beer die muziek maakt in het bos. De andere dieren willen graag 'meer meer meer muziek', maar de beer wil het liefst even alleen zijn en met rust gelaten worden. De tekeningen die daarbij gemaakt zijn, zijn zwart-wit en voelen kunstzinnig aan. 

Gelukkig vindt beer aan het eind van het boek een zebra die hem begrijpt en voorstelt om 'samen alleen te zijn'. Een mooie levensles voor kinderen die bijvoorbeeld introvert zijn of ook graag op zichzelf zijn. Met dit boek kun je zo'n onderwerp beter bespreekbaar maken en normaliseren. Een fijne toevoeging in het land van de prentenboeken!

prentenboek-beer-is-nooit-alleen

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?