Kelly Beukers: Mijn beste vriendin bleef bij mij in het ziekenhuis toen mijn zoontje in coma lag
30 mei 2022 

Kelly Beukers: Mijn beste vriendin bleef bij mij in het ziekenhuis toen mijn zoontje in coma lag

Wij spraken met tweelingmoeder, influencer en onderneemster Kelly Beukers (@kellybeukers) over het onderwerp vriendschap. Naast moederen over haar tweeling Jackson en James (2,5 jaar) runt ze namelijk ook nog een dans- en zangschool samen met haar partner Rory. Ze maakt superleuke tiktoks voor haar 133k volgers (@roryandkelly) en reist als zangeres het hele land door. En daarnaast maakt ze ook nog tijd voor haar vriendinnen. Hoe doet ze het allemaal?

Hoe was het voor je om moeder te worden?

Zelf was ik zwanger geraakt door de pil heen en dat werd de eerste keer een miskraam. Daardoor waren we aan het denken gezet of we nu al kindje wilde. Rory (@rorytayturubassa) en ik besloten dat we er klaar voor waren en een maand later bleek ik al zwanger van onze tweeling. Het was even een shock want er kwam een verbouwing aan van de dansschool en Jackson en James werden drie maanden te vroeg geboren. We lieten alles vallen omdat wij 4 maanden in het ziekenhuis zaten bij onze tweeling.

Zo dat is wel pittig, 3 maanden te vroeg geboren en 4 maanden ziekenhuis. Dat lijkt me erg stressvol. Hoe was jouw contact met vriendinnen in die tijd?

Nadat de tweeling Jackson en James waren geboren, kwam mijn beste vriendin Natascha gelijk de volgende dag langs in het ziekenhuis langs. Zo’n vriendschap die ik met haar ervaar, heb ik nog nooit met iemand anders ervaren. Ze was echt mijn steun en toeverlaat, stuurde regelmatig berichtjes of belde me. 

En toen mijn zoontje voor de tweede keer werd opgenomen en in coma werd gebracht in het ziekenhuis in Groningen, is zij een paar dagen gebleven. Zij gaf mij keer op keer mentale steun. Daar ben ik zo dankbaar voor. Een handje vol vriendinnen zijn later ook nog langs in het ziekenhuis om even te spieken in de couveuse, maar dat waren er niet veel. Sommige vriendinnen wisten ook niet goed wat ze moesten zeggen en dat hebben ze ook aangegeven. In een moeilijke tijd ga je niet zo snel vriendinnen zelf benaderen.

Ben je in die tijd ook positief verrast door bepaalde mensen of vriendinnen?

De vriendin van een vriend van Rory, Karlijn, kwam in de tijd dat de tweeling was geboren regelmatig langs met cadeautjes en kaartjes. Dat was een eye-opener, zij dacht echt aan mij. Karlijn stuurde een tijdschrift op terwijl ik in het Ronald Mcdonald Huis verbleef en zat zelfs in ons huis met haar vriend om op de katten te ‘passen’. Dan merk je echt dat ze aan je denkt. Dat koester ik echt! Met haar heb ik ook een waardevolle vriendschap opgebouwd sinds die tijd.

Je bent verhuisd naar Deventer, hoe is het contact met je vriendinnen van ‘vroeger’?

Het contact met mijn beste vriendin Natascha waar ik net over vertelde, is zo hecht en waardevol. Dat blijft. We zeggen ook alles eerlijk tegen elkaar en als we elkaar even niet spreken dan is dat ook goed. Ik kan altijd op haar terugvallen.

Daarentegen ben ik ook aardig wat vriendschappen verloren omdat ik verhuisde en ook nog eens moeder werd. Sommige vriendschappen kosten te veel energie en dan denk je erover na of je ermee door wilt gaan. Mijn kinderen waren veel te vroeg geboren, die lagen heel lang in het ziekenhuis. De vriendinnen waar ik niks van hoorde voelde niet dierbaar genoeg en die vriendschappen heb ik dan ook losgelaten. Zelf volg ik hen nog op social media, maar de behoefte is uitgebleven om met hen af te spreken.

Zijn de behoeftes in een vriendschap voor jou veranderd nu je mama bent geworden?

Zo nu en dan heb je slapeloze nachten en dan heb je vriendinnen die een appje sturen dat ze ook moe zijn van het uitgaan en dan heb ik het gevoel dat zij mij niet begrijpen. Ik heb sinds ik moeder ben veel meer vriendinnen die zelf ook moeder zijn. Met mijn vriendin Karlijn spreek ik wekelijks af, met de kinderen erbij of juist zonder. Ook heb ik met haar afgesproken om een keer in de twee maanden samen zonder de kids mommy time te hebben.

Met de vriendinnen die geen kinderen hebben ga ik een dagje naar de sauna of shoppen. Ik spreek altijd met één vriendin tegelijk af. Ik heb geen vriendinnengroepen.

Wat vind jij belangrijk in een vriendschap?

Op dit moment ben ik bewust dat ik mijn energie goed moet verdelen. Van wie krijg ik energie en wie neemt mijn energie? Daar ben ik meer naar gaan kijken en vooral dat afspreken mij goed doet en ook energie geeft. Dat heb ik geleerd door de jaren heen. Verder vind ik het heel fijn dat iemand nuchter is en zijn eigen mening heeft. Zelf ben ik niet dol op meepraters. Eerlijk zijn vind ik super belangrijk. Dat je je eigen mening deelt en met elkaar kunt sparren. Ook vind ik humor heerlijk; samen lachen en lol maken.

Zelf ben ik blij met mijn huidige vriendschappen, die kan ik nu ook goed onderhouden. Als ik zin heb om een theetje te doen, dan kan ik zo 5 meiden contacten. Ik heb ook meiden waarmee ik een diepere band heb. En als er nieuwe meiden op mijn pad komen waarmee ik een vriendschap kan ontwikkelen, dan sta ik daar ook voor open!

Over de schrijver
Zana is een echte verbinder. Ze helpt leden om met elkaar in contact te komen en samen leuke activiteiten gaan ondernemen en organiseren. Het onderwerp ‘vriendschap’ is haar op het lijf geschreven en ze interviewt regelmatig vrouwen over dit mooie thema.
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?