Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 55 minuten
Ingredinten
- 1 teentje knoflook
- 1 grote, zoete ui
- 6 paprika’s waarvan 2 rode, 2 groene en 2 gele
- 2 el olijfolie
- 400 g gepelde tomaten
- 1 tl suiker
- 2 el balsamicoazijn
- 30 g Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Snijd of rasp de knoflook fijn. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprikas en snijd ze in reepjes van een halve cm. Snijd ook de ui in ringen van een halve cm.
- Neem een grote kookpot en giet er de olijfolie in. Fruit de knoflook en voeg daarna de paprikas en de ui toe. Laat 10 minuten koken op een laag vuurtje met het deksel op de kookpot. Roer af en toe zodat de groenten niet aanbranden.
- Voeg nu de tomaten en de suiker toe. Roer alles goed, zet het deksel weer op de kookpot en laat 30 minuten sudderen.
Voeg nu de balsamicoazijn toe en roer alles goed.
- Rasp de kaas en voeg deze na 10 minuten toe. Roer goed.
- De peperonata is nu klaar. Serveer warm als bijgerecht of als saus door pasta.
Kijk op South & Pepper voor meer heerlijke Italiaanse recepten.