Ik heb geen vriendinnen; dit artikel kan je verder helpen!
08 november 2018 

Ik heb geen vriendinnen; dit artikel kan je verder helpen!

Heb jij geen vriendinnen en vraag je je af wat je daaraan kunt doen? Of waardoor het komt? En zoek je manieren om nieuwe vriendinnen te vinden? Dit artikel helpt je op weg.

Bedenk eerst of je er iets aan wilt doen

Er zijn altijd sociale verwachtingen van jezelf en de buitenwereld rondom het onderwerp vriendschap. En dan is er ook nog eens de druk van de sociale media, die de indruk wekken dat iedereen de hele dag met vrienden leuke dingen aan het doen is. Zodra jij daarmee continu geconfronteerd wordt, dan lijkt de afwezigheid van een goede vriendin nog verder weg. Het kan ook het gevoel van schaamte in de hand werken, het gevoel dat je de enige bent die geen vriendinnen heeft. Totale onzin, anders zou een site als deze niet zo populair zijn. Hier melden zich dagelijks vele vrouwen aan die ook op zoek zijn naar nieuwe vriendinnen.

Maar het is allereerst belangrijk om naar jezelf te kijken en je af te vragen waar je behoefte aan hebt. Laat je geen verwachtingen van buitenaf opleggen, maar luister eerlijk naar je eigen behoeftes. Wil jij nieuwe vriendinnen? En zo ja, waarvoor? Is het een groepje om in het weekend gezellige dingen mee te doen, zoek je iemand die in dezelfde levensfase als jij zit of een beste vriendin om alles mee te delen? Zorg dat je die vraag helder hebt, zodat je gerichter op zoek kunt gaan.

Sta jij een goede vriendschap in de weg?

Het kan zijn dat jij jezelf in de weg staat bij het sluiten van vriendschappen. Ben jij bijvoorbeeld onzeker en heb je het gevoel dat je niet goed genoeg bent voor degene waar jij graag een vriendschap mee op zou willen bouwen? Ben jij in staat om andere mensen te vertrouwen? Dit zouden barrières kunnen zijn die de verbinding tussen jou en deze mensen in de weg zou kunnen staan. Dan ligt het niet aan het feit dat je geen vriendschappen kunt bouwen, maar dan is het wellicht een idee om te kijken waar dat vandaan komt en hoe je daaraan kunt werken.

Van online naar offline

Een website zoals deze is perfect om nieuwe mensen te ontmoeten. Het is er speciaal voor opgezet en iedereen op de site is op zoek naar gezellige vriendinnen. Nieuwe contacten zijn dus zo gelegd. Maar heel belangrijk om te onthouden: Maak vriendinnen online, maar maak het geen online vriendinnen. 

Gebruik de website dus om met elkaar in contact te komen, maar ga vervolgens daadwerkelijk samen afspreken. Het is juist leuk om andere dames te gaan ontmoeten om te kijken met wie je een klik hebt. Het kan misschien spannend zijn, maar weet dat het voor de ander net zo spannend is. Het makkelijkst is om contact te leggen met mensen met wie je dezelfde interesses hebt. Je kunt je bijvoorbeeld op onze site aansluiten bij een van de vele clubjes zoals een eetclub, terrasgroepje, vrouwen die Nederland met elkaar gaan ontdekken, boekenclub etc etc. En natuurlijk kun je ook zelf zo’n groepje oprichten via de site. Interesse? Via deze link kun je je aanmelden!

Oefen je sociale skills

Nu je weet hoe je eenvoudig met vrouwen met dezelfde interesses in contact kunt komen, is het belangrijk om eens naar je sociale vaardigheden te kijken. Want het is belangrijk om te weten dat vrienden maken een vaardigheid is die je kunt oefenen. Dit is dus niet iets waar je mee geboren bent, zoals veel mensen denken.

Je kunt dus leren hoe je vrienden kunt maken. Het beste zou zijn om met degene met dezelfde interesses als jij op regelmatige basis af te spreken. Als je het gevoel hebt dat er een klik is, dan kun je de band gaan versterken. Geef de ander eens een complimentje, zoals ‘wat zit je haar leuk’ of ‘wat heb je een leuk shirtje aan’. Wees niet verlegen. Stel geïnteresseerde vragen over de ander zijn werk, hobby’s, relatie, woonplaats. Luister aandachtig en stel nieuwe inhoudelijke vragen op basis van wat diegene vertelt. Of ga samen wat ondernemen, zodat je het ijs alvast een beetje gebroken is door de activiteit zelf.

Forceer niks wat er niet is

Wellicht vind je iemand of een groep vrienden waarvan jij denkt dat het aan jouw criteria van een vriendschap voldoet. Maar met vriendschap gaat het altijd om tweerichtingsverkeer. Als één van de twee het niet helemaal voelt, dan heeft het geen bestaansrecht. Dus mocht je het gevoel hebben dat het contact met iemand moeizaam verloopt, dan hoeft dat zeker niet te betekenen dat het jouw fout is.

Geef jezelf dan ook niet meteen de schuld, wellicht voelt de ander ‘het’ momenteel niet zo. Daar kunnen allerlei redenen aan ten grondslag liggen. Laat het dan ook los en bevrijd jezelf van de struggle. Als je achter iemand moet aanlopen om een vriendschap te onderhouden, dan gaat het nooit echt werken en dan krijg je er zeker geen energie van. Je mag dus zeker ergens tijd en moeite in stoppen om te kijken of het werkt, maar als het er niet uitkomt dan moet je het ook kunnen afsluiten.

Bouw aan je sociale kring

Als je eenmaal één of twee vrienden gemaakt hebt, dan kun je elkaar helpen om de sociale kring wat uit te gaan bouwen. Je kunt bijvoorbeeld deze twee vrienden aan elkaar voorstellen, er is een grote kans dat zij ook een overlap vinden qua interesses. En wellicht heeft deze nieuwe vriendin weer iemand die ze aan jou wilt introduceren en zo bouw je succesvol aan je eigen sociale kring!

Hopelijk heb je wat aan deze tips gehad! Als je vragen hebt dan mag je ze altijd hieronder stellen! Hier kun je lezen hoe je over koetjes en kalfjes kunt praten

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?