Iedereen neemt me zoals ik ben. Nou ik nog
21 september 2015 

Iedereen neemt me zoals ik ben. Nou ik nog

Wij kennen onszelf als geen ander. Kennen onze minpunten, op zowel lichamelijk als geestelijk gebied. Je herkent het vast wel. In de winkel pas je de broek waar je helemaal verliefd op bent. Je hebt hem aan en als een magneet gaan je ogen naar dat punt wat jij bij jezelf minder minder mooi vindt. Jij ziet dikke of dunne knien of rare enkels. Ho stop! Niemand is perfect, dat is ons nu toch wel bekend?! Iedereen heeft wel iets dat mooi is. Het is belangrijk dit te leren zien; een stralende lach, sprekende ogen, schitterend lang haar. Je raadt het al. Focus je hierop en breng hier de aandacht naartoe. Jij mag er zijn met die lach, die ogen en het prachtige haar.

Ook dat deel waar je iets minder trots op bent is onderdeel van je. Het hoort bij jou. Het is door Moeder Natuur aan jou toe bedeeld. Het heeft geen zin om te blijven balen. Hoe ouder je ook wordt, het blijft onderdeel van je. Leer het te accepteren, koester het en geef het extra aandacht en liefde. Vind je dat je bijvoorbeeld stevige benen hebt. Wees eens lief voor die benen. Ze brengen je wel dagelijks overal naartoe. Verwen jezelf na je dagelijkse douche of bad met je favoriete bodylotion.

Vraag het eens aan een goede vriendin wat zij mooi aan je vindt. Vermoedelijk begint zij met jouw binnenkant (hier draait het uiteindelijk wel om). Ze noemt je mooie karaktereigenschappen, je humor, je gulheid, dat je er altijd voor haar bent. Wees open en stel je eens kwetsbaar op. Vertel haar eens waar jij bij jezelf minder qua uiterlijk niet zo blij mee bent. Vraag haar eerlijke en oprechte mening wat zij van je uiterlijkheden vindt. Zij kan je zomaar eens een mooie eyeopener geven en je die boost geven die je nodig hebt.

Waar het erop neer komt is dat je eens door de ogen van een ander naar jezelf leert kijken. En kijk dan eens wat een prachtig mens daar staat. Dat ben jij!

Titel: Loesje
Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?