Honing Flapjacks
- 200 g boter
- 250 g honing
- 200 g rietsuiker
- 400 g havermout
- Optioneel: 50 g rozijnen
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg bakpapier in een -bij voorkeur vierkant- bakblik. Plak het bakpapier eventueel met wat boter vast aan het blik. Verhit de boter, honing en rietsuiker in een pan totdat de boter is gesmolten en de suiker is opgelost, maar laat het niet koken! Meng de havermout erdoor heen, waardoor het een dikke brij wordt. Ik koos ervoor om nog wat rozijnen erbij te voegen, maar dit is optioneel.Schep het geheel in een bakblik en spreid het totdat het ongeveer 2 cm dik is. Maak het oppervlak eventueel nog wat vlakker met de achterkant van een lepel of een spatel. Bak het in de oven voor 15-20 minuten, totdat de zijkanten licht goudbruin en wat harder zijn en de binnenkant nog zacht. Het geheel wordt dus pas echt hard tijdens het afkoelen. Na ongeveer een half uurtje afkoelen is het raadzaam alvast te snijden en het dan nog even te laten staan. Als het semi-zacht is kun je het namelijk wat makkelijker in stukken snijden. Plus, tijdens het snijden zijn er altijd wel alvast wat kruimeltjes op te snoepen.
En dit is dus de basis van flapjacks! Je kunt nu alles er aan toevoegen wat je maar lekker vindt. Kokos mango, noten, cranberry’s, noem het maar op. Ik denk dat ik de volgende keer walnoten & cranberry’s ga proberen, lijkt me een lekkere combinatie met de honing. Veel plezier met flapjacks bakken, en vooral met ‘t opeten ervan!:) xx Shifra