Wist je trouwens al dat nori vellen heel gezond zijn? Ze zitten vol met goede vitamines en en mineralen zoals jodium, ijzer, magnesium en de vitamines A, B6 en B12. Daarnaast zitten ze ook nog eens boordevol eiwitten! Daarom vandaag een lekker recept voor een tuna sushi.
Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)
- 2 nori vellen
- 1x tonijn uit blik
- 1 sjalot
- 1 grote augurk (of 2 kleine)
- 2 el magere kwark
- 1/2 avocado
- 1/2 komkommer
- 1/2 winterpeen
- Peper & zout
- Kikoman sojasaus
Hoe maak je het?
1. Maak de tonijnsalade door de tonijn, te mixen met de in stukjes gesneden sjalot en augurk en deze te mengen met 2 eetlepels magere kwark.
2. Snijd de komkommer en winterpeen in dunne reepjes en de avocado in plakjes.
3. Pak de nori vellen en knip deze in de lengte doormidden in twee gelijke stukken. Neem een half nori vel en leg deze met de glimmende kant naar beneden. Bedek nu de linkerhelft (precies een vierkantje) van het nori vel met de tonijnsalade.
4. Maak met een lepeltje een diagonale geul om de vulling in te doen. Deze geul loopt van de rechteronderhoek tot de linkerbovenhoek van de tonijnsalade. Leg nu de reepjes winterpeen, komkommer en avocado diagonaal op de tonijnsalade. Vouw de nori met de tonijnsalade over de vulling en rol deze op als een puntzakje
4. Herhaal dit met de andere drie vellen nori tot alles op is. Serveer de Tuna Roll met sojasaus en klaar is je healthy sushi!