Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief?
27 september 2019 

Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief?

Met wat voor gevoel ging je zitten en wat wilde je op papier terug laten komen? Pak je laatste brief er nog eens bij en beantwoord deze vragen eens voor jezelf. Komt in deze brief echt naar voren dat:

  • Jij de JUISTE persoon bent voor de baan?
  • Spat de energie er vanaf?
  • Ben jij het echt, of had ik hem ook kunnen sturen?

Formeel en saai

Heel vaak maken we sollicitatiebrieven veel te formeel en ook nog saai. In mijn tijd als leidinggevende zag ik zo vaak dezelfde soort brieven en cv’s dat ik me wel eens af vroeg, waar is de echte persoon achter de brief? Die ene aparte brief, of dat c.v. wat net anders was, dat er net uit sprong, die mensen nodigde ik uit. Omdat ik een stukje van hun persoonlijkheid zag, ik energie voelde of de passie er vanaf spatte om echt voor die baan te gaan.

Vaak als ik deze persoon uitnodigde voor een gesprek en hij of zij de kamer kwam binnenlopen, voelde ik al dit is een goede keuze. Wat tijdens een gesprek (wat ik nooit alleen deed) bevestigd werd. Niet alleen door mij, maar ook door mijn gesprekspartner.

3 tips!

Ik geef je graag de volgende tips mee voor het schrijven van een goede sollicitatiebrief.

  • Zorg ervoor dat jouw cv en jouw brief (letterlijk) jou 100% laat zien en uitstralen
  • Zorg ervoor dat je de lezer naar jou nieuwsgierig maakt
  • Zorg ervoor dat je de lezer laat glimlachen

Succes!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?