Hoe maak je de perfecte selfie?
02 februari 2021 

Hoe maak je de perfecte selfie?

Hoe maak je de perfecte selfie?

Ken je dat? Je ziet weer eens de mooiste selfies voorbij komen van je vriendin, je collega of een familielid en ze zijn weer beeldig. Dat wil jij ook! Dus je slaat aan het oefenen en bent eindelijk klaar voor jouw selfie, maar het resultaat is toch niet helemaal wat je er van gehoopt had. Troost je, waarschijnlijk zijn de selfies die jij hebt gezien ook niet in een keer gelukt. Het duurt soms nog wel even voordat je een goed shot hebt waar je 100% blij mee bent. Dus daarom in dit artikel een lesje selfie maken.

Oefenen

Om te beginnen maak je een selfie echt helemaal zelf en sta je er ook alleen op. Dat is ook wel fijn, want dan kan je tenminste ongegeneerd poses uitproberen zonder dat iemand het vervelend vindt worden.

En daarom, neem de tijd, want die heb je als je alleen bent, probeer verschillende poses uit en maak meerder foto’s in dezelfde pose, vaak zien die er dan toch weer anders uit en is de een beter geslaagd dan de ander. Als je de telefoon hoger dan je gezicht houdt (en een beetje naar je gezicht toe kantelt), dan kom je vaak beter tot je recht dan een foto’s die vanaf beneden genomen is.

Daglicht

Maak de foto met daglicht, niet teveel daglicht, maar juist als het bewolkt is, wordt de foto op zijn mooist. Vermijd ook flitsers, want daar wordt de foto vaak echt niet mooier van.

Dan je gezicht zelf. Tong tegen je gehemelte, maak je nek lang, ontspan je schouders, een kleine glimlach, en draai je hoofd iets naar de camera. Wedden dat de foto nu al beter wordt?

Zelfontspanner

Een arm in beeld is nooit mooi, dus zet de timer op je telefoon aan om een moois shot te maken. En uit onderzoek blijkt dat de linkerkant vaak de beste kant is van het gezicht. Dus probeer dit ook eens uit!

Filter

Last but not least, bewerk de foto eens met een filter. Officieel hoort dat niet bij een selfie, maar vaak geeft het de foto net dat beetje extra en je hebt er niet voor niets zoveel moeite in gestoken. Instagram heeft mooie filters voor selfies. Of bewerk je foto na met apps als Snapseed of VSCO.

Succes!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?