Angelique: “Ik ben geen type voor de kroeg dus ging ik onderzoeken hoe ik nieuwe vriendinnen kan ontmoeten.’’
07 september 2022 

Angelique: “Ik ben geen type voor de kroeg dus ging ik onderzoeken hoe ik nieuwe vriendinnen kan ontmoeten.’’

Angelique werd getriggerd toen zij een post van VriendinnenOnline voorbij zag komen op Instagram met de boodschap: “Zijn jouw oude vriendschappen verwaterd en ben je op zoek naar nieuwe vriendschappen die echt bij jou passen?’’ Ze dacht ‘dat ga ik eens opzoeken’’ en kwam terecht op de website van VriendinnenOnline. 

Uit haar jeugd heeft Angelique een aantal goede vriendinnen die in haar oude woonplaats in Maasdam wonen, maar door haar verhuizing naar Papendrecht, ziet zij hen niet meer zo spontaan. Bovendien is ze moeder van drie jongens (14, 12 en 6 jaar), wat het ‘even snel langsgaan en een koffietje doen’ nog meer bemoeilijkt. Eigenlijk zocht ze vriendinnen bij haar in de buurt. Er begon iets te kriebelen en zo ontdekte Angelique ons platform.

Wanneer was het moment dat jij je aanmeldde op het forum VriendinnenOnline?

Op een gegeven moment kom je op een bepaalde leeftijd, dan zit je op de bank en dan denk je: ’Ik zou het leuk vinden om wat te gaan drinken met vriendinnen’. Of even ergens naartoe gaan, bijvoorbeeld naar de stad, maar dat wil ik het liefst samen met iemand anders doen.

Ik ben niet echt een type voor de kroeg en daardoor ontmoet ik ook weinig tot geen mensen in mijn omgeving. Ik heb wel collega’s waar ik fijn contact mee heb, maar in mijn vrije tijd wil ik ook met vriendinnen zijn. In de tweede lockdown, na al dat thuiszitten, was ik het zat en meldde me aan op VriendinnenOnline. “Ik voelde mij niet eenzaam, maar ik wilde verandering en iemand in de buurt hebben waarmee ik kan afspreken!

Hoe ging je te werk met het aanmaken van een profiel op VriendinnenOnline?

Ik ging naar Google en tikte in ‘VriendinnenOnline’ en kon zo een profiel aanmaken. Je betaalt een fee en dat vind ik fijn omdat je dan weet dat er echt serieuze meiden op zitten die er dan echt hun best ervoor doen. Het profiel opstellen was wel grappig. De bedoeling is dat je iets over jezelf vertelt, het voelde als een soort ‘datingsite’. Dat vond ik al een challenge opzich! Mijn profiel bestond uit: wie ik ben, waar ik woon, wat zijn mijn hobby’s en wat ik zoek in een vriendschap. Daarna had ik ook de app gedownload zodat ik het lekker kan gebruiken op mijn mobiele telefoon.”

Wat voor acties heb je ingezet om een goede match te vinden op VriendinnenOnline?

 Allereerst ging ik een beetje scrollen, kijken en reageren. Ook meldde ik mij aan in de groepen en daarna ging het vrij snel. Er waren een aantal meiden waarmee ik een match had en daar stuurde ik priveberichten naar. Zelf ben ik niet zo van het heel lang heen en weer sturen van berichtjes. Ik ben echt een type die graag in het echt wilt afspreken om te kijken of er een klik is. In het echt kan het namelijk heel anders overkomen. Mijn ‘eerste afspraak’ had ik gepland nadat ik drie weken op VriendinnenOnline actief was.

Hoe ging die eerste afspraak bij jou?

Ik ging bij Mary op bezoek die op de site had leren kennen, zij woont op tien minuten afstand. Zo fijn om iemand te spotten die dichtbij woont. Daar was ik ook echt naar op zoek. Het was wel spannend om af te spreken. Ik nam een kleinigheidje mee. Wij hadden een match omdat zij twee jongens heeft, wij denken hetzelfde over bepaalde dingen en zitten in dezelfde leeftijdscategorie. Toen ik eenmaal bij Mary thuis binnenkwam voelde het alsof we elkaar al jaren kende. We hebben zoveel overeenkomsten. Wij houden bijvoorbeeld allebei van Sphynx katten, zitten in dezelfde levensfase en daardoor echt op een lijn. Het allerleukste is dat we een dubbeldate hebben gehad met onze partners en dat was geweldig en het klikte zo goed! Echt een match!

Hoe zien jouw vriendschappen er op dit moment uit?

Mijn vriendinnen uit mijn jeugd zie ik nog steeds en daarnaast was ik op zoek naar meiden in de buurt waarmee ik spontaan kan afspreken. Dit is gelukt door me aan te melden op jullie platform. Daarnaast heb ik ook nog via de website een vriendschap gesloten met Irma. De eerste keer hebben we bij haar afgesproken, later zijn we ook nog samen naar een Swanmarket geweest. Omdat we beide ondernemer zijn geweest, hebben we ook op dat vlak een klik. En ook zij woont dichtbij, waardoor we makkelijk en spontaan kunnen afspreken. Ideaal!

Hoe lang heb je gebruik gemaakt van VriendinnenOnline? Vind je het een aanrader?

Ik heb in totaal zes maanden een profiel gehad op VriendinnenOnline. Als er wederzijdse interesse is, dan heb je voldoende tijd om een mooie band op te bouwen. Vriendschap kun je actief zoeken en het is vooral belangrijk om het te onderhouden. Geven en nemen is belangrijk, maar ook eerlijk zijn en naar elkaar luisteren.

Ik heb ervaren dat het echt mogelijk is om online naar vriendschap te zoeken, maar het is dan wel belangrijk om daadwerkelijk af te spreken. Persoonlijk doe ik dat het liefst 1 op 1.  Gezelligheid en kletsen met mijn vriendinnen geeft mij kracht en dat heb ik ook kunnen vinden in mijn nieuwe vriendschappen.

Als ik weer behoefte heb aan VriendinnenOnline dan zou ik zeker weer opnieuw een profiel aanmaken. Voor nu heb ik gevonden wat ik heb gezocht, twee hele leuke meiden waar ik echt samen de diepte in kan gaan!

Over de schrijver
Zana is een echte verbinder. Ze helpt leden om met elkaar in contact te komen en samen leuke activiteiten gaan ondernemen en organiseren.Het onderwerp ‘vriendschap’ is haar op het lijf geschreven en ze interviewt regelmatig vrouwen over dit mooie thema.
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?