Hey jij daar, zit niet te dromen!
14 september 2014 

Hey jij daar, zit niet te dromen!

Ben jij ook zon dromer? Denk jij ook met enige regelmaat het niet te kunnen en laat je de mooiste dromen varen omdat je niet in jezelf geloofd? Znde! Word wakker! Neem juw geluk in eigen handen. Er valt niemand iets te verwijten als je niet doet wat jj graag zou willen doen. Jij bent namelijk d persoon die moet gaan geloven in zich zlf!

De reden dat wij als volwassenen moeite hebben met het najagen van onze dromen is dat we niet meer durven luisteren naar ons binnenste, daar waar onze diepste verlangens zich schuil houden. Als kind was dat veel eenvoudiger. Jonge kinderen hebben zelden moeite met het volgen van hun hart. Ze zijn verbonden met hun binnenste, hun ziel. Tijdens het opgroeien en ouder worden kunnen invloeden van buitenaf, gebeurtenissen in je leven of opvoeding er voor zorgen dat je langzaam van je binnenste, je ziel verwijderd raakt en niet meer voelt en handelt naar wat je hart je ingeeft. Je dromen niet langer volgt, maar voortdurend bezig bent met je omgeving te behagen en tevreden te stellen. Goed, hoogste tijd om terug naar je eigen binnenste te gaan.

Stel dat jouw lichaam een huis is, in welke ruimte vertoef jij dan het meest zo gedurende de dag? Waar ben je op het moment dat je naar het plafond ligt te staren en denkt aan alle redenen waarom je iets niet zou doen. Juist, je bevindt je voortdurend op zolder! Sluit je ogen, ga even rustig zitten of liggen. Zie het voor je hoe jouw zolder eruitziet met al zijn gedachten. Duw het zolderraam open en adem een paar keer wat frisse lucht in je longen. Veeg het stof bij elkaar en alles waarvan je denkt het niet meer nodig te hebben stop je in een grote vuilniszak. Een opgeruimde zolder geeft immers rust. Loop dan de zoldertrap af naar beneden, gooi alle slaapkamerdeuren en ramen open, het geeft je meer ruimte eens goed in en uit te ademen. Wanneer je zin hebt stap je even onder de douche en spoel je alle drukte van je af, z het doucheputje in. Eenmaal afgedroogd trek je die favo outfit aan en loopt de trap af naar beneden waar je de spinnenwebben laat verdwijnen en het stof door de ramen naar buiten laat waaien. Hier, in het hart van je woning, met de gordijnen geopend en de warme zonnestralen die door het open raam naar binnen schijnen, lijken die dromen helemaal niet zo ver weg te zijn.

Die avond nestel je jezelf op dat allerfijnste plekje. Alleen jij weet waar dat plekje is. Vandaag heb je ruimte gemaakt voor nieuwe dingen. Dat voelt heerlijk! Het wordt tijd je dromen om te zetten in plannen. Je hebt immers vanochtend al je angsten in die grote vuilniszak op zolder gestopt. Hier in het centrum van je woning, met de kaarsjes aan, voel je wat we je binnenste noemen. Als je goed luistert, kun je het horen. Adem nog maar eens diep in en blaas door je mond uit naar buiten. Sluit je ogen en ontspan.

De volgende ochtend word je gewekt door het grommende geluid van de vuilniswagen. Snel ren je de trap op naar zolder, pakt die grote zwarte vuilniszak en bent nog net op tijd om hem in de grote laadbak te gooien. Opgeruimd staat netjes!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?