Ingredinten, voor een flinke voorraad muesli
4 eetlepels appel- of mangosap * 4 eetlepels honing * 300g havervlokken * 4 eetlepels sesamzaden * 50g pompoenzaden en/of andere zaden naar keuze * 100g amandelen en/of andere noten (walnoten, hazelnoten, pecan noten, leef je uit!) * 100g rozijnen of ander gedroogd fruit (cranberrys zijn ook heel lekker) * 50g ongezoete kokos, geschaafd * 4 eetlepels Chia zaden en/of andere Super Foods naar keuze * Snufje zeezout
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Vermeng in een schaaltje de honing met de appel- of mangosap. Voeg in een grote kom de havervlokken, zaden, noten en snuf zeezout toe. Giet er vervolgens het honing/sap mengel overheen en vermeng het goed zodat alles bedekt is (mocht je het zoeter willen kan je ervoor kiezen nog wat extra sap of honing toe te voegen).
2. Plaats het muesli mengsel op twee bakplaten zodat het op een egale manier bruin kan worden. Zet het in de oven en bak gedurende 15 minuten. Voeg vervolgens de rozijnen en kokosschaafsel toe en bak nog eens 10 tot 15 minuten totdat het geheel goudbruin is en heerlijk ruikt!
3. Haal de bakplaten uit de oven, besprenkel de muesli met Chia zaden en laat de muesli afkoelen voordat je hem opeet of in een luchtdichte pot doet. Serveer met vers fruit, melk of yoghurt en een beetje extra honing. Trs bon!