Help, mijn beste vriendin woont in het buitenland!
22 mei 2020 

Help, mijn beste vriendin woont in het buitenland!

Hoe ouder je wordt, hoe meer omstandigheden er zullen veranderen. Zo kun je een vaste partner krijgen, een huis in een andere stad, een drukke baan of kinderen. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je vriendengroep uit elkaar waait. En dan bedoel ik niet dat jullie geen vrienden meer zullen zijn, maar even spontaan bij elkaar op de koffie is niet meer zo makkelijk.

Als vriendinnen verhuizen

Neem mijn vriendinnen als voorbeeld. We komen met zijn allen uit dezelfde omgeving, inmiddels woon ik in een andere woonplaats, is vriendin 2 ook weer gaan samenwonen in een andere stad en vriendin 3 op weer een andere plek. Lang verhaal kort, het komt er op neer dat van onze groep met zeven vriendinnen, vier ervan naar een andere stad zijn verhuisd. En eentje zelfs naar het buitenland, op 2 uur afstand met het vliegtuig! Een zogenoemde LAV dus (Lange-Afstand-Vriendschap). Hoe kun je met zo’n vriendin in het buitenland goed contact behouden?

Videobellen

Om te beginnen, maak ten volle gebruik van de moderne communicatiemiddelen. Skype, Whatsapp, Zoom, FaceTime; je kunt bellen tot jullie erbij neervallen. Tegenwoordig vallen alle EU landen binnen het 4G netwerk van je telefoon, je hebt dus geen extra kosten in die landen. En via de wifi is het sowieso gratis.

Brieven schrijven

Stuur eens een brief. Hoewel die digitale middelen heel fijn zijn, zijn ze soms niet zaligmakend. Zet je woorden op papier, ‘echte post’ is namelijk zo leuk om te krijgen! Maak er gelijk een leuk pakketje van, misschien met wat lekkers of souvenirtjes van thuis. Jij weet immers als geen ander waar ze van houdt, toch?

Elkaar opzoeken

Ik kan natuurlijk niet in je agenda kijken, noch in je portemonnee. Maar als het enigszins mogelijk is, probeer elkaar dan regelmatig op te zoeken. Zij komt vast wel eens terug naar Nederland, terwijl jij bij haar het ideale vakantieadres hebt. Ervan uitgaande dat ze zich niet helemaal aan de andere kant van de wereld bevindt, want dat zou het wel wat lastiger maken.

Al met al kan het lastig zijn als je verder moet zonder je beste vriendinnen in de buurt, maar als het echte goede vriendinnen zijn dan geeft het niet dat jullie elkaar niet wekelijks zien. Na een week, een maand of een jaar kunnen jullie het nog steeds goed met elkaar vinden. n, dan hebben jullie elkaar in elk geval genoeg te vertellen!

Over de schrijver
Hi! Ik ben Charlotte. Schrijven is me met de paplepel ingegoten, ik schrijf ook zeker nog eens een boek. Vooralsnog houd ik me vooral bezig met journalistiek en het schrijven en redigeren van andermans schrijfsels via mijn bedrijf Charming Stories. Daarnaast werk ik parttime in de horeca en houd ik me bezig met muziek, toneel en andere creatieve uitspattingen. Veel ervaringen om met jullie te delen dus!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?