Als je ergens rijpe vijgen kunt scoren, neem ze dan zeker mee in je boodschappenmandje. Ze zijn lekker om rauw uit het vuistje te eten, maar je kan ze ook makkelijk vullen met geitenkaas en inpakken met spek. Even de oven in en je hebt een heerlijk hapje klaar. Je kan ze ook serveren als voorgerecht bij een driegangendiner, want ze zijn niet alleen lekker, ze zien er ook nog eens mooi uit!
Porties: 4 rijpe vijgen
Bereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
- 1 el olijfolie
- 4 verse, rijpe vijgen
- 100 g zachte geitenkaas met honing
- 4 dunne plakjes spek
- 4 tl amandelschilfers
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder het steeltje van de vijgen en snijd de vijgen kruiselings door, zonder helemaal door te snijden.
- Vul de vijgen met geitenkaas en daarbovenop wat amandelschilfers. Wikkel een plakje spek om elke vijg.
Neem een ovenschaal en vet deze in met wat olijfolie. Leg er de vijgen in en schuif de ovenschaal ongeveer 10 minuten op 180 °C in de oven. - Haal de ovenschaal voorzichtig uit de oven en serveer de vijgen warm met eventueel wat balsamicoazijn erover.
Buon appetito!
Ben je op zoek naar meer heerlijke en makkelijke hapjes? Kijk dan op South & Pepper!