Heerlijke stoofpeertjes

Heerlijke stoofpeertjes

Ingrediënten:

  • 2,5 kg Wilde Gieseman peren
  • 1 l goedkope rode wijn
  • 2 kaneelstokjes
  • een paar eetlepels suiker
  • een scheutje citroensap
  • een scheutje water

Uitleg:

  • Begin met de peren. Schil ze, snij ze in vieren, verwijder het klokhuis en snij de partjes nogmaals in twee of drie delen.
  • Spoel de stukjes peer nog even af en doe ze in een grote pan.
  • Voeg de kaneelstokjes toe en giet de wijn erbij.
  • Voeg naar smaak een paar eetlepels suiker en een scheutje citroensap toe.
  • Voor extra veel sap kan je er een beetje water bijgieten.
  • Laat alles 2 uur zachtjes koken en roer af en toe voorzichtig.
  • Laat de peertjes afkoelen en geniet ervan!

Heerlijke stoofpeertjes

Hebben jullie wel eens stoofpeertjes gemaakt?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen