Portie: ongeveer 200 g dip
Bereidingstijd : 20 minuten
Ingrediënten
- 1 grote, rode paprika
- 2 gedroogde tomaten in olie
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- 100 g Griekse feta
- 1 eetlepel pijnboompitten
- Snufje zwarte peper en zeezout
- 1/2 theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 250 graden.
- Leg de paprika in een bakslee en zet deze ongeveer een kwartiertje bovenin de oven. Het vel van de paprika wordt helemaal zwart. Draai af en toe de paprika om zodat alle kanten goed zwart kunnen worden.
- Haal daarna de paprika voorzichtig uit de oven en dek meteen af met aluminiumpapier. Laat de paprika enkele minuten afkoelen.
- Ga verder met het recept en giet alle andere ingrediënten al in de hakmolen.
- Verwijder nu met een scherp mesje het vel van de paprika en verwijder ook de zaden en zaadlijst.
- Snijd de paprika grof en giet deze ook in de hakmolen.
- Hak alles fijn en breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
- Serveer de dip met stukjes geroosterd brood. De dip kan je 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.