Heerlijke paprika-feta dip

Portie: ongeveer 200 g dip

Bereidingstijd : 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 grote, rode paprika
  • 2 gedroogde tomaten in olie
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 100 g Griekse feta
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • Snufje zwarte peper en zeezout
  • 1/2 theelepel paprikapoeder

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 250 graden.

  1. Leg de paprika in een bakslee en zet deze ongeveer een kwartiertje bovenin de oven. Het vel van de paprika wordt helemaal zwart. Draai af en toe de paprika om zodat alle kanten goed zwart kunnen worden.
    Smeuige paprika feta dip
  2. Haal daarna de paprika voorzichtig uit de oven en dek meteen af met aluminiumpapier. Laat de paprika enkele minuten afkoelen.
  3. Ga verder met het recept en giet alle andere ingrediënten al in de hakmolen.
  4. Verwijder nu met een scherp mesje het vel van de paprika en verwijder ook de zaden en zaadlijst.
    Smeuige paprika feta dip
  5. Snijd de paprika grof en giet deze ook in de hakmolen.
    Smeuige paprika feta dip
  6. Hak alles fijn en breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
    Smeuige paprika feta dip
  7. Serveer de dip met stukjes geroosterd brood. De dip kan je 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren.
Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?