Haal meer uit je blender

Bijvoorbeeld bovenstaande mosterddressing kan je prima met je blender maken. De dressing is zeer geschikt voor salades, als een kant en klare saus voor bij de frietjes en/of kippenvleugels maar ook als dressing op de hamburger is het heerlijk

Hiervoor heb je nodig:

  • 150 gram Dijon Mosterd
  • 75 gram honing
  • 125 ml extra virgin olijf olie
  • 75 ml azijn
  • halve theelepel zout
  • halve theelepel bruine suiker

Je doet alles in de blender en mixt alles op hoge snelheid, zodat alle ingrediënten goed door elkaar zitten.

recept-gazpacho

En wat dacht je van deze Gazpacho met selderij, wortel, komkommer en rode peper?

Hiervoor heb je nodig (6 personen):

  • 2 plakjes rode of witte ui
  • 3/4 pond komkommer (zoals 1 lange Europese), geschild en grof gehakt
  • 1 1/2 kilo rijpe tomaten, in vieren
  • 1 middelgrote wortel, geschild en grof gehakt
  • 2 stengels bleekselderij, grof gehakt
  • 1 middelgrote rode paprika, grof gehakt
  • 2 grote tenen knoflook, gehalveerd, groen ziektekiemen verwijderd
  • 2 eetlepels sherry-azijn, plus een beetje extra voor de ui
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • Zout naar smaak
  • 1 kopje ijswater
  • Fijngehakte verse dragon of geschaafde verse basilicumblaadjes voor de garnering

1. Doe de ui in een kom, dek af met koud water en voeg een paar druppels azijn toe. Laat dit 5 minuten staan, Giet af en spoel af met koud water.

2. Mix nu in batches van twee, meng alle ingrediënten behalve de dragon en basilicum bladeren in een blender. Mis het 2 minuten tot een glad en schuimig geheel. Giet de eerste batch in een kom of bak en maak de tweede batch (een metalen kom is het meest efficiënt voor het koelen). Laat het afgedekt, voor ten minste 2 uur in de koelkast staan. Garneer nu elk bord met verse dragon of geschaafde basilicumblaadjes.

En hoe smaakt het?

recept-pesto

Deze knapperige crostini’s met jonge sojabonen, verse munt, romano kaas en peren is ook een goed gerecht als een hapje op een feestje! Zorg er dan wel voor dat je op het laatste moment de topping op het broodje smeert, dat zorgt ervoor dat ze niet hun knapperige bite verliezen.

Benodigdheden:

  • 400 gram bevroren gepelde (jonge) sojabonen
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • handje vol gehakte munt
  • 45 gram geraspte pecorino Romano kaas
  • een halve theelepel zout
  • snufje vers gemalen peper
  • 1 stokbrood
  • 1 Bartlett peer, in blokjes gesneden (peer met roodachtige schil)
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Kook de sojabonen met een snufje zout gedurende 10 minuten. Verwijder de bonen met een schuimspaan uit de pan en dompel ze hierna in heel koud water om af te koelen en laat dit een paar minuten staan; laat ze daarna goed uitlekken.
  3. Leg 100 gram sojabonen apart en plaats de resterende sojabonen in de blender; mix tot een grove massa.
  4. Nu mix je de gehakte sojabonen met de 100 gram sojabonen en drie eetlepels olijfolie, de gehakte munt, Romano kaas, zout en peper
  5. Snijd het stokbrood en smeer het stokbrood in met een eetlepel olijfolie. Bak het stokbrood gedurende acht minuten in de oven.
  6. Haal het stokbrood uit de oven en besmeer het stokbrood met de topping, garneer met gehakte peren.
En nu smullen maar!
Heb jij nog een lekker gerecht die je met de blender maakt? Deel het dan met ons.


Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?