Waarom is een goede shampoo van groot belang voor jouw haar?
03 juni 2024 

Waarom is een goede shampoo van groot belang voor jouw haar?

De aanschaf van een goede shampoo is heel erg belangrijk voor de gezondheid van je haar, maar ook voor de gezondheid van je hoofdhuid. Beide spelen een grote rol in het uiterlijk van je haar en je dagelijkse aanzien. Het kiezen van een juiste shampoo die geschikt is voor jouw haar kan ingewikkeld zijn, maar is dus wel van groot belang. In deze blog staan drie redenen waarom je een goede shampoo moet gebruiken.

De reiniging van je hoofdhuid

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen waarom we shampoo gebruiken tijdens het douchen. Zo zorgt een goede shampoo, zoals de kerastase nutritive, ervoor dat je haar wordt gereinigd, maar ook je hoofdhuid. Dit is van groot belang, want je krijgt dagelijks te maken met vuil in je haar en op je hoofd. Dit kan ophopen waardoor er veel olie, dode huidcellen en productresten op je hoofd blijven. Als gevolg hiervan kun je irritaties krijgen of problemen zoals schilfers en roos ondervinden. Door shampoo aan te brengen tijdens het douchen wordt je hoofdhuid schoongemaakt en voorkom je verstopte poriën. Een tip voor het wassen van je haar met shampoo, is om het altijd twee keer te doen. De eerste keer is voor het weghalen van het overtollige vuil, en de tweede keer voor het daadwerkelijk reinigen en verzorgen van je haar. 

Hydrateren en voeden van het haar

Een goede shampoo bevat ingrediënten die ervoor zorgen dat je haar wordt gehydrateerd. Hiermee wordt bedoeld dat jouw haar niet langer droog is en dus zachter wordt. Daarnaast wordt je haar ook gevoed door de shampoo vanwege de voedende bestanddelen die erin zitten. Hierbij kun je denken aan arganolie, kokosolie, aloë vera en vitamines zoals vitamine E. Deze ingrediënten zijn allemaal heel erg goed voor de gezondheid van je haar. Hierdoor ziet jouw haar er naar een wasbeurt er heel glanzend en zacht uit. Een shampoo met voedende ingrediënten zorgt ervoor dat je haar niet snel uitdroogt en afbreekt. Als je haar afbreekt zul je veel last hebben van haaruitval, en dat wil je natuurlijk niet.

Shampoo biedt bescherming tegen beschadiging

Een ander voordeel van een goede shampoo is dat het kan helpen bij de bescherming van je haar. Hierbij kun je denken aan externe factoren zoals hitte, vervuiling of UV-straling van de zon. Veel mensen gebruiken hitte om hun haar dagelijks te stijlen of in de krul te brengen. Dit is helaas heel slecht voor je haar, en daarom is het aan te raden om een shampoo te gebruiken die hiervoor beschermt. Dit zorgt voor een laagje om je haar en beschermt je lokken. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?