Gezond de winter door? Pak je smartphone erbij!
29 december 2023 

Gezond de winter door? Pak je smartphone erbij!

De winter staat natuurlijk voor gezellige avondjes met de gordijnen dicht op de bank hangen, de fijne feestdagen, en wellicht een paar vlokjes sneeuw. Maar helaas staat dit seizoen ook garant voor griepjes en keelpijn. De meeste mensen komen ook in dit seizoen een aantal kilootjes aan door de lekkere stamppotten en andere fijne gerechten. 

Vaak verdwijnen deze automatisch in de zomer weer, wanneer we weer lekker actief buiten zijn. Maar je hoeft het echter niet voor lief te nemen, die griepjes en kilo’s. Er zijn hele simpele maar effectieve trucs om er toch voor te zorgen dat je fit de winter door komt. Hoe je dit doet? Lees snel verder. 

Altijd online 

Er gaat geen dag voorbij of je besteedt er tegenwoordig géén aandacht aan; de smartphone. We bellen, appen en mailen de hele dag door. Investeren in een fijne telefoon zoals de iPhone 15 met abonnement is dan ook meer dan een luxe. Je kunt er mee werken maar je kunt er óók fit mee blijven. Wanneer je kiest voor een telefoon van goede kwaliteit en genoeg data, dan kun je deze zeer effectief inzetten om fit te worden en blijven. 

Op de iPhone zit tegenwoordig al automatisch een gezondheidsapp waar je stappen, het aantal trappen en je snelheid gemonitord worden. Begin er in de winter mee om in ieder geval de 10.000 stappen dagelijks te halen. Ook wanneer het grauw en grijs is. Wanneer je voor jezelf echt dit doel stelt, zul je je verbazen over de droge momenten die er op een dag tóch zijn. En de kou? Daar kun je je tegen kleden!  

Abs are made.. 

Dat je in de winter je in moet houden met alle lekkernijen die op je af komen is niet helemaal waar, de truc om het overzichtelijk en beheersbaar te houden is om het te doseren. Je hoeft niet alleen op worteltjes te knagen bij het kerstdiner, maar probeer de porties en hoeveelheden onder controle te houden. Een fijn hulpmiddel hierbij is een eetmeter of de app Fitnesspal. Daarin kun je bijhouden hoeveel je eet. Een kerstkransje bij de thee is dan helemaal niet zo’n ramp, het hele pak opeten is dan weer niet nodig. Wanneer je je hier meer bewust van bent zul je zien dat het ook eenvoudiger wordt om je te beheersen.  

De workout

Naar de sportschool gaan is wellicht in de winter een nog grotere uitdaging dan in de zomer. Om fit te worden en blijven is dit ook niet nodig. Je kunt al eenvoudig fit de winter doorkomen, door thuis workouts te doen. Kijk eens naar de verschillende gratis workout apps. Van de 7-minute workout voor een HIIT sessie tot Strava voor een flinke cardio race. Wanneer je structureel drie keer in de week dit doet, zul je al snel resultaat ervaren. 

Kortom; leg de drempel niet te hoog waar het gaat om gezonde voornemens, maar maak er juist iets structureels van. Wanneer je dit doet zul je op een gegeven moment resultaat ervaren en dit zal motiveren tot het doorgaan met je nieuwe routine. Voor je het weet piepen de eerste krokussen weer tevoorschijn en ben jij heerlijk fit de donkere maanden doorgekomen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?