Geef jezelf liefde

Deze woorden zijn vast voor velen van ons van toepassing. Het geven van liefde aan derden zoals je partner, familie en vrienden is vaak het probleem niet. Het geven van liefde aan onszelf daar ontbreekt het nog wel eens aan. En ondanks dat we het wel weten, vergeten we dit. Maar hoe kunnen we onszelf bewust maken dat we dit blijven doen? Het is ook niet dat we zwemmen in tijd om hier 24/7 mee bezig te zijn. Klopt! Toch wil ik je een paar handvatten geven, zodat ook jij extra liefde kunt geven aan jezelf.

Wanneer het op je werk of in huis zo hectisch is dat je hoofd overloopt, zonder jezelf af. Pak heel even, al is het een paar minuten, je rust. Ga bijvoorbeeld even naar buiten of naar het toilet. Als je maar alleen bent. Zet jezelf weer met beide benen op de grond en focus je op je ademhaling. Pak dit moment en weet dat de hectiek ook zonder jou wel even door gaat. Gun jezelf deze rust.

Er zijn ook handige apps om je te helpen weer bij jezelf te komen. Eén van de bekendere apps is denk ik toch wel Calm. Deze is verkrijgbaar in de AppStore en GooglePlay. Deze app helpt je even tot rust te komen, helpt je met ademhalingsoefeningen en geeft geleide meditaties. Zwevend? Nee hoor, het zorgt ervoor dat je juist weer met beide benen op de grond komt.

De Mindfulness app helpt je, zoals de app zelf zegt, even pauzeren. Deze is voor een paar euro te koop in de AppStore en GooglePlay. Via deze app kun je diverse meditaties volgen; variërend van 3 minuten tot 30 minuten. Afhankelijk hoeveel tijd je hebt.

Ben je zoekende of mediteren wel iets voor je is? Met een gratis app, kun je dit prima uitzoeken. De VGZ Mindfulness app is een app met diverse meditaties die je helpen op weg te gaan naar een (meer) mindfulness leven. Je kunt de oefeningen plannen in je agenda, precies op het moment wanneer het jou uitkomt. Ook deze app is te downloaden in de AppStore en bij GooglePlay.

Het zal in de apps ook naar voren komen. Mindfulness is geen wedstrijd. Het gaat om het doen, het oefenen en het ervaren. Dit mag groeien. Net als de liefde voor jezelf.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?