Frambozen cupcakes

Ik zelf heb een enorme cupcake-verslaving dus vandaag deel ik het recept van deze luchtige frambozencupcakes met jullie. De cupcakes zijn afgemaakt met een topping van mascarpone crme, waarbij elke cupcake-verslaafde zn vingers zal aflikken 😉

Benodigdheden:

  • cupcake bakblik (2x)
  • cupcake bakpapiertjes
  • mixer
  • spuitzak
  • 2 lepels en/of ijsschep

Ingredinten cupcake:

  • 2 eieren
  • 200 gr. suiker
  • 1 el. vanille extract
  • 200 ml. Slagroom
  • 390 gr. Bloem
  • 4 el. bakpoeder
  • 200 gr. Diepgevroren frambozen
  • Citroenrasp van 1 citroen

Niet zon fan van frambozen? Dit recept kan je ook makkelijk maken met aardbeien, kersen of ander rood fruit.

Ingredienten topping:

  • 250 gr. mascarpone
  • 125 ml. slagroom
  • 1 el. suiker
  • 2 el. citroensap
  • Merg van 1 vanillestokje

Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 graden. Om het beslag te maken, klop je met een mixer in een grote kom het ei samen met de suiker. Hierbij mag ook het vanille extract. Doe er dan geleidelijk en omstebeurt de room, de bloem en het bakpoeder erbij. Als alles is gemixt, kan je de citroenrasp toevoegen.

Geef ondertussen de frambozen een dun laagje bloem, hierdoor hechten ze beter in het beslag en blijven ze meer op hun plek. Nadat je dit gedaan hebt, spatel je (dus niet met de mixer!) de frambozen door het beslag. Het beste is bevroren frambozen te gebruiken. Hierdoor blijven ze wat beter in vorm en zakken ze niet helemaal naar beneden het beslag in.

Klaar om te vullen
Je hebt de vulling klaar dus vul alle cupcakepapiertjes met het beslag, het is prettig om een ijsschep hiervoor te gebruiken, maar met twee lepels gaat het ook prima. De cupcakes mogen zon 20-25 minuten in de oven op 180 graden.

Voor de cupcakes is het natuurlijk het mooist als je een cupcakepapiertje pakt, welke matcht bij de smaak en het fruit dat je gebruikt. Ik gebruik in dit geval roze papiertjes.

Nu nog de Topping
Hiervoor hoef je alleen maar de slagroom op te kloppen samen met de suiker. Als deze dik genoeg is, meng je dit met de mascarpone Nu nog de citroensap en het merg van het vanille stokje erbij. Nu kan je de topping in de spuitzak scheppen.

Zodra de cupcakes klaar zijn, maak je met je spuitzak nog een mooie topping en kan je de frambozencupcakes nog verder versieren met bijvoorbeeld kleine bloementjes van marsepein. En nu smullen maar. Met deze frambozencupcakes zal je heel wat vriendinnen blij maken.

Wat is jouw favoriete cupcake?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen