Framboos en pistache IJstaart
07 januari 2015 

Framboos en pistache IJstaart

Ingredinten:

1l pistache ijs
1l frambozen ijs
0,25l vanille ijs
Pak bevroren zomerfruit
250 gr bokkenpoten koekjes
100 gr boter

Bereidingswijze:

– Laat alle diepvries ingredinten uit de vriezer om langzaam te laten smelten.

– Bedek de springvorm met keukenfolie. Ik ben de mist in gegaan door bak folie te gebruiken. Deze gaan scheuren wanneer het vochtig wordt.

– Maal de koekjes in de keukenmachine of stamp ze fijn met een lepel. Smelt de boter in een pannetje. Haal de boter van het vuur en meng het samen met de koekkruimels. Verdeel de helft van de mix over de bodem van de springvorm. Druk met de bolle kant van een lepel de bodemmix aan. Laten de bodem in de koelkast afkoelen.

– Wanneer de bodem is gestold kan de eerste ijslaag (pistache) in de bakvorm worden gegoten. Strijk de top glad. Zet de springvorm in de vriezer.

– Tussen de twee ijslagen komt een laag gepureerd fruit. Pureer met een blender het ontdooit zomerfruit tot een glad egaal sap. Voeg hieraan 2 a 3 bollen vanille ijs toe en blendeer alles tot een geheel. Giet het mengsel over de bevroren pistachelaag. Zet de taart in de vriezer om het af te laten koelen.

– Wanneer de tussenlaag grotendeel bevroren is, kan het frambozen ijs in de springvorm worden gegoten. Strijk de bovenkant glad.

– Voor de ‘finishing touch’ strooi je het restante koekkruimels over de toplaag. Druk deze voorzichtig aan met de bolle kant van een lepel.

– Laat de taart minimaal een dag in de vriezer voordat het kan worden geserveerd.

3

4

Liefs, Renate

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?