Voor 4 bolletjes ijs in 5 minuten.
Ingredinten:
- 4 bolletjes slagroomijs
- 4 Fererro Rochers + 4 extra als topping
- 2 el Nutella
- Handvol gepelde hazelnoten
Bereidingswijze:
- Giet alle ingredinten in een blender, met uitzondering van de 4 extra Ferrero Rochers.
- Mix nu enkele minuten op een lage stand.
- Verdeel het ijs meteen over 4 leuke glaasjes of kommetjes.
- Leg bovenop ieder ijsje nog een Ferrero Rocher.
- Serveer meteen!
5 tips voor het maken van de lekkerste ijsjes
- Je kan ook heel makkelijk een lekker low calorie-ijsje maken: pureer wat bevroren vruchten en giet het mengsel meteen in een vriesbakje. Zet het bakje een uurtje in de vriezer en klaar!
- Heb je nog rijp fruit liggen die je liever niet meer opeet? Dan kan je er niet alleen smoothies mee maken, maar ook lekker ijs.
- Heb je geen ijsmachine? Dan kan je handmatig ijs maken. Vergeet niet om dan regelmatig het ijs in de vriezer door te roeren. Anders worden de ijskristallen te groot en zal je ijs minder romig smaken.
- Zoek ingredinten die goed met elkaar combineren. Denk bijvoorbeeld aan speculaas en banaan, of bosvruchten en yogurt.
- Heb je nog lekkere koekjes in de kast? Verkruimel ze grof en combineer ze met vanille of chocolade-ijs.
Op South & Pepper vind je nog meer stap-voor-stap-recepten en kooktips!