Expert in blozen

Het is een zogenaamd C-boek uit de bibliotheek en wordt door Lemniscaat uitgegeven in de reeks Young Adult-boeken. Maar dat betekent natuurlijk niet dat wij volwassenen het niet kunnen lezen. Al kan ik me prima voorstellen dat je op een zeker moment geen behoefte meer hebt aan de belevingswereld van een pubermeisje, toch denk ik dat dit boek een zogenaamde uitzondering op de regel is.

Natalie is een pubermeisje, schoolgaand en met puberproblemen, maar het proces dat zij doorloopt kan iedereen overkomen, op elke leeftijd.

Natalies moeder besluit te gaan samenwonen met haar nieuwe vriend Bo. Natalie moet haar beste vriendin achterlaten, een plek veroveren op haar nieuwe school, wennen aan het leven op het platteland n aan de strikte regels van Bo.

Maar, Bo heeft paarden n een knappe zoon Jesper. Natalie is op slag verliefd en bloost in elk contact dat zij en Jesper met elkaar hebben.

Een feestje dat Natalie en Jesper geven loopt uit de hand en op dat moment leert ze pas de echte Jesper kennen. Ze stuurt haar allerbeste vriendin weg en voelt zich vreselijk onder het feit dat ze haar moeder verraden heeft. Hoe kan ze alles ooit weer goedmaken?

De hoofdpersoon probeert zich staande te houden terwijl alles om haar heen nieuw is. Ze leert dat ze vooral moet vertrouwen op wat ze zelf denkt en voelt. Een wijze les.

Op subtiele wijze worden complexe themas besproken, zonder dat het ten koste gaat van de love story tussen Natalie en Jesper. Een vlot leesbaar boek met veel spreektaal en alleen geschikt voor lezers die zich hier niet aan storen.

Een aanrader om de inhoud, gegoten in een liefdesverhaal, prima geschikt om onderuitgezakt op de bank of in de trein te lezen.

Expert in blozen, Katarina van Bredow, uitgeverij Lemniscaat

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?