Een talent, dat heb je.

Deze week las ik in de digitale nieuwsbrief van een grote online shop het interview met ontwerper Fred de la Bretoniere. Dit interview was mijn inspiratie voor dit artikel.

Of het komt omdat ik een groot fan ben van zijn werk of dat ik het gewoon hartstikke stoer vind hoe deze man zijn bedrijf heeft opgezet, maar dit interview had mijn aandacht.
De inmiddels 69-jarige Fred is als 25 jarige begonnen met ontwerpen van o.a. polsbandjes. Een vroegere 25 jarige zal niet veel anders zijn de huidige. Hij ontwierp de polsbandjes om geld te verdienen. Hij studeerde aan de kunstacademie en had een zakcentje nodig. Na de polsbandjes begon hij met het ontwerp van o.a. riemen, tassen en sandalen. Inmiddels heeft hij al lang en breed zijn naam gevestigd. Het merk is bij velen wel bekend.

Voordat Fred ontwerper werd was ook hij zoekende naar zijn talent. Hij speelde trompet. Deze kwaliteit is voor hem niet verder van de grond gekomen. Zoals hij zelf al zegt: lukt iets niet, dan leg ik het instrument naast me neer.

Zo gaat het met ons allemaal. We bezitten allemaal van nature talenten. De n komt er op jonge leeftijd al achter, de ander is jaren zoekende. We herkennen het vast allemaal. We raken genteresseerd in iets. We maken er onze hobby van, maar binnen niet al te lange tijd merk je dat je het toch niet zo leuk vind als je aanvankelijk dacht. Jammer, maar je hebt het geprobeerd en legt het vervolgens naast je neer. Ik ben ervan overtuigd dat er diep in ons iets waar wij hartstikke goed in zijn. Ga op zoek, probeer, struikel, sta op en zoek verder. Dat talent dat zit er wel.

Ik denk dat iedereen voor zichzelf wel weet in welke hoek hij/zij moet gaan zoeken. Als iets je interesse niet wekt, dan zal het hier vast niet liggen. Maar kijk je bijvoorbeeld graag naar mooie fotos en raakt dit je? Kijk je verder dan oppervlakkig? Hoe is de foto genomen? Is er een macrolens gebruikt? Kijk je voor jezelf intenser naar iets, kijk er naar of het een hobby voor je zou kunnen zijn. De hobby die je verder kunt ontwikkelen, die jezelf laat groeien. Ga op onderzoek uit. Ga op zoek naar dat stukje in jezelf die je compleet maakt. Door het uitvoeren van de hobby word je er alleen maar beter in. Je ontwikkelt je talent. En omdat dit een stukje van jou is, ga je er vast en zeker van genieten. En zal dit je een fijne voldoening geven. Want een talent, dat heb je.

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?