(lunch, voor- of hoofdgerecht voor 2-3 personen)
Ingredinten:
- 2 uien,
- 2 teentjes knoflook,
- 1 gele paprika,
- 1 flinke courgette,
- 150 gram (kastanje) champignons,
- 250 gram fregula pasta,
- ruim 1 liter (groente) bouillon,
- 2-3 eetlepels pijnboompitten,
- peper en zout,
- olijfolie,
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Parmezaanse kaas,
- verse basilicum.
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze:
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak deze fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Spoel de courgette af onder de kraan en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm. Boen de champignons schoon en snijd in plakjes.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit hierin de uien, knoflook en paprika gedurende 2 minuten op hoog vuur.
- Draai nu het vuur iets lager, en voeg de fregula pasta en n soep-opscheplepel met bouillon toe. Blijf goed roeren zodat de bouillon volledig opgenomen wordt door de pasta (een beetje net zoals je risotto maakt). Voeg drna pas de volgende lepel met bouillon toe. Het duurt ongeveer een 15-20 minuten om alle bouillon op deze manier te verwerken.
- Ondertussen rooster je de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan. Zet hierna apart.
- Let op! Na 10 minuten garen voeg je de champignons, courgette en tijm toe aan de fregula, en ga je hierna weer verder met stapsgewijs de bouillon toevoegen. Proef na totaal 20 minuten of de pasta gaar is, en voeg eventueel nog een extra schepje bouillon toe als het gerecht te droog kookt. Hij moet echt een beetje nog soepachtig zijn.
- Breng op smaak met zout, peper, en een handje geraspte kaas. Garneer met de pijnboompitjes en verse basilicum.
Eet smakelijk!