een krijttekening op het raam
28 augustus 2015 

een krijttekening op het raam

Ik maak de raamtekeningen vooral, omdat:
* ik van afwisseling hou en regelmatig wat anders wil op mijn raam
* ik het leuk vind om een tekening te bedenken en deze te maken

Ik geniet er erg van dat het tekenen best goed lukt. Ik dacht namelijk altijd dat ik niet kon tekenen. Maar hoe meer raamtekeningen ik maak, hoe meer ik ontdek dat het leuk is om te doen. Het zijn niet de spannendste tekeningen maar eenvoudige tekeningen kunnen er ook leuk uitzien. Door vaker te tekenen krijg ik een steeds beter gevoel voor vlakvulling en leer ik dat het allemaal niet zo precies hoeft te zijn…

Wil jij ook een leuke raamtekening, dan heb ik de volgende tips:

– Gebruik krijtstiften van uni. Ik heb verschillende merken uitgeprobeerd, maar deze zijn het fijnst. Ze zijn er in verschillende diktes, ze tekenen soepel en ze haperen bijna niet…

– Zoek eerst inspiratie op internet of op pinterest. Kijk bijvoorbeeld eens op mijn pinterestbord chalk-art.

– Een kleine oefening vooraf goed helpt om het in het echt te maken. Teken je ramen op schaal en maak een paar schetsen in. Probeer die soepelheid van het schetsen vast te houden, het lukt je toch niet om hetzelfde op je raam te tekenen…

– Als je op het raam tekent, zien de mensen het buiten gespiegeld. Ga je woorden erbij schrijven, dan moet je het in spiegelbeeld schrijven. En keertje oefenen en het lukt hoor, dat valt reuze mee!

raamtekening

raamtekening

raamtekening

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?