Droge lippen verhelpen; zo doe je dat!
29 oktober 2019 

Droge lippen verhelpen; zo doe je dat!

Scrubben

De beste manier om dode huidcellen van de lippen te verwijderen is d.m.v een lip scrub. Meng wat suiker (kies voor een zo fijn mogelijk korreltje) met een beetje kokosolie. Kokosolie heeft een antibacteriële, beschermende en herstellende werking. Ideaal dus voor de lippen. Breng de scrub aan en masseer deze heel voorzichtig in. De huid van de lippen is erg dun, ga dus met liefde en mildheid te werk. Je kunt de scrub vervolgens afspoelen en de lippen droogdeppen met een tissue. Scrub niet te vaak, dit irriteert de tere huid alleen maar. Doe dit alleen, wanneer er losse velletjes te zien zijn.

Verzorgen

Na het scrubben is het van groot belang de lippen goed te verzorgen. Kies een lippenbalsem met plantaardige oliën zoals bijvoorbeeld Sheabutter en laat ingrediënten zoals parfum, alchohol en kleurstoffen liever links liggen. Deze irriteren de dunne huid van de lippen waardoor je blijft smeren, misschien wel herkenbaar? Breng een beetje van de lippenbalsem aan en masseer dit goed in. Herhaal zonodig.

En zo, zijn je lippen binnen een handomdraai weer helemaal mooi. Happy herfst!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?