Droge lippen verhelpen; zo doe je dat!
29 oktober 2019 

Droge lippen verhelpen; zo doe je dat!

Heb jij wel eens last van droge lippen? Met name in de winter komt dit regelmatig voor. Wij geven je tips hoe je dit kunt verhelpen.

Scrubben

De beste manier om dode huidcellen van de lippen te verwijderen is d.m.v een lip scrub. Meng wat suiker (kies voor een zo fijn mogelijk korreltje) met een beetje kokosolie. Kokosolie heeft een antibacteriële, beschermende en herstellende werking. Ideaal dus voor de lippen. Breng de scrub aan en masseer deze heel voorzichtig in. De huid van de lippen is erg dun, ga dus met liefde en mildheid te werk. Je kunt de scrub vervolgens afspoelen en de lippen droogdeppen met een tissue. Scrub niet te vaak, dit irriteert de tere huid alleen maar. Doe dit alleen, wanneer er losse velletjes te zien zijn. 

Verzorgen 

Na het scrubben is het van groot belang de lippen goed te verzorgen. Kies een lippenbalsem met plantaardige oliën zoals bijvoorbeeld Sheabutter en laat ingrediënten zoals parfum, alchohol en kleurstoffen liever links liggen. Deze irriteren de dunne huid van de lippen waardoor je blijft smeren, misschien wel herkenbaar? Breng een beetje van de lippenbalsem aan en masseer dit goed in. Herhaal zonodig.

En zo, zijn je lippen binnen een handomdraai weer helemaal mooi. Happy herfst!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?