Driftleven - Loes den Hollander
03 februari 2015 

Driftleven - Loes den Hollander

Loes den Hollander is er weer in geslaagd om een thriller te schrijven die je zo nu en dan kippenvel kan bezorgen. Angst, verrassende wendingen en duistere gedachten schrijft ze op een vlotte manier op papier.

Emma heeft een jongere zus genaamd Steffie, die alles van Emma afpakt. Dat begint als kind met speelgoed, aandacht van ouders en later ook met vriendjes. Emma is geboren als tweeling maar haar tweelingzus is overleden bij de geboorte. Door het overleden van haar tweelingzus heeft zij een diepe connectie met de dood. Als Steffie vervolgens er vandoor gaat met Emma’s vriend Cees vandoor gaat verbreekt Emma al het contact. Cees en Steffie krijgen een dochter, maar Emma ziet haar niet opgroeien.

Wanneer Steffie plots op de stoep staat en Emma het bloed onder haar nagels vandaan haalt, gaan alle remmen los. Emma wil maar 1 ding; wraak.

In de loop van het boek krijg je pas echt door hoe krankzinnig en akelig Emma’s wereld in elkaar steekt. Loes den Hollander laat je eerst een poos flink in verwarring zodat je tenslotte in de laatste pagina’s van het verhaal kan smullen van de ontknoping.

Stukje uit ‘Driftleven” (gesprek tussen Cees en de moeder van Emma):

‘Ik zag het al toen ze werd geboren. Het dode kindje kwam eerst. Ik raakte in paniek, omdat ik bang was dat het andere kindje ook dood zou zijn. Ik kon het niet geloven dat de andere baby leefde. Zelfs niet toen ze haar op mijn buik legden en ik haar hoorde huilen, geloofde ik niet dat ze leefde. Toen zag ik het’

‘Wat zag je precies?’

‘Ze keek me aan. Met een triomfantelijke blik in haar ogen.’

Ik heb van begin tot het eind genoten van dit boek. Loes den Hollander heeft meer literaire psychologische thrillers geschreven. Driftleven was mijn eerste boek van deze auteur maar zeker niet mijn laatste. Loes den Hollander was al kind al bezig met schrijven, pozie en verhalen verzinnen. Pas op latere leeftijd kwam het in haar op om van schrijven haar beroep te maken. Ze zegde haar baan als directeur bij een gezondheidsinstelling op en vond een uitgever voor haar eerste boek. Ze debuteerde in 2006 met haar boek “Vrijdag” en heeft inmiddels al 24 boeken geschreven. Net nieuw verschenen is “Voorbedacht”.

De auteur vertelt in dit interview dat in de meeste van haar boeken wel gestoorde personages voorkomen. Ze heeft veel ideen verzameld toen ze werkzaam was in de psychiatrie.

Liefhebbers van de thrillers van Marion Pauw, Saskia Noort of Esther Verhoef zullen vast genieten van “Driftleven”. Dit verhaal krijgt van mij een 9.

driftleven - loes den hollander

“Driftleven” is o.a. hier te koop voor 12,95 (paperback) of 7,25 (e-book).

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?