arrow_drop_up arrow_drop_down
Dokter, wat zegt u nu?!
29 september 2019 

Dokter, wat zegt u nu?!

Huisarts vs specialist

Er zijn verschillende opties waarbij een arts een fout kan maken of het simpelweg buiten zijn kunnen ligt. Zo komt het voordat een huisarts niet de juiste behandeling kan bieden. Huisartsen zijn anders geschoold dan specialisten, die hebben veel specifieke kennis over een onderwerp terwijl je huisarts van heel veel onderwerpen iets weet. Daarom wordt het ook aangeraden een specialist te bezoeken als je weet dat het probleem in dat specifieke deel van je lichaam zit.

Second opinion

Daarnaast weten twee meer dan een, voel je je niet goed bij de gestelde diagnose dan ben je vrij om een second opinion aan te vragen bij een andere arts. Je eigen arts moet hier ook voor open staan.

Soms kom je met een pijntje of een vraag bij de dokter en trekt hij of zij een conclusie die je niet had verwacht. Het kan nooit kwaad nog eens extra na te vragen of na eigen onderzoek je vraag nogmaals te stellen. Ga echter nooit uit van de dingen die je op Google leest, iedereen kan op het internet van alles typen zonder dat er wetenschappelijk onderzoek aan vooraf is gegaan.

Hopelijk komt het natuurlijk niet te vaak voor dat je in een dergelijke situatie verkeerd en heeft de huisarts het vaak bij het juiste eind. Heb jij wel eens een verkeerde diagnose gehad?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?