DIY | Wollen Bloempot

Omdat het schoonmaken van de bloempot een saai klusje is, heb ik het mezelf aantrekkelijk gemaakt om een leuk DIY project eraan vast te koppelen. Om nu gelijk te gaan verven vond ik wel overdreven. Te veel moeite op dat moment, daarnaast houdt niet iedereen in huis van de kleur neon roze. Een leuke oplossing om kleur toe te voegen is door middel van wol. Het is makkelijk te bevestigen en weer makkelijk weg te halen. Bij de Action hadden ze bollen wol met hele gave neon kleuren. Ik nam de neon roze mee naar huis. Op de fotos komt de neon roze kleur niet zo goed naar voren. In het echt is het echt een knal kleur.

Wat heb je nodig:

Bloempot: prijs hangt af van de grote van de pot
Neon roze wol: 2,99 verkrijgbaar bij de Action
Tape of plakband: 1,- o.a verkrijgbaar bij de boekhandel
Spons: 0,05 verkrijgbaar bij Big Bazar
Totaal: 4,04

Stappen:

Stap 1: Maak de pot schoon met een spons en warm water. Gebruik eventueel een beetje alles reiniger om de vieste plekken grondig schoon te maken.

Stap 2: Plak onderaan aan de achterzijde van de bloempot het beginstuk van de wol. Laat een stukje wol over. Deze heb je later nog nodig.

Stap 3: Spin de wol rond de pot. Bij elke ronde komt de wol een laag hoger te liggen. Om de wol goed aan te sluiten op de bloempot is het nodig om tijdens het draaien de lijn strak te houden.

Stap 4: Wanneer je te vrede bent knip je de wol af plus een stuk extra. Het uiteinde knoop je vast aan een gesponnen draad. Doe dit ook met het begin draad wat is vast getaped. Knoop uiteinde de twee draden samen. Zorg dat tijdens het knopen de draden nog gespannen staan.

Eindresultaat:

Leuk weetje: De kleur van de bloemen waren blauw toen ik ze kocht. Een jaar later, nadat alles was uitgebloeid en gesnoeid kwamen er roze bloemen voor terug. De kleur van de bloemen verandert door de zuurtegraad (pH) van de grond. Wanneer de grond een pH waarde heeft van 4 of lager kleuren de bloemen blauw. Oma’s tip om de ph waarde te verlagen, is koperen voorwerpen in de grond stoppen. Bijvoorbeeld centen.

Zo gemakkelijk was het weer. Onthou wel, dit is een tijdelijke oplossing van versieren. Wanneer je de pot verplaats is er kans dat de onderkant los laat. Zorg er dus voor dat je de pot versierd op de gewenste plek. Wil je wel een permanent resultaat. Lijm dan op verschillende plekken het wol vast aan de pot. Dit was mijn DIY in ongeveer 3 stappen van deze week. Ik hoor graag wat jullie van deze DIY vinden en stuur gerust een foto wanneer je een DIY heb nagemaakt. Dat vind ik altijd super leuk.

Liefs, Renate

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?