DIY | T-shirt - patroon design

Een simpele basic T-shirt is meestal niet duur. De afbeelding, daar betaal je voor. Zo zie ik het in ieder geval. Mijn oplossing hierop is het kopen van een egaal shirt en hierop je eigen print maken. Zo kocht ik een katoenen T-shirt voor €2,25 bij de Zeeman en vier kleuren textielstiften voor €1,89. In totaal is dat dus €4,14. Met de textiel stiften kan je zelf een tekening of patroon op je shirt tekenen. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Een patroon van kruisjes staat al heel leuk.

Wat je doet is het volgende:

tutorial-t-shirt-pimpen0

1: Maak een tests op een oefen lapje.

2: Te vrede met het resultaat? Nu komt het echte werk. Teken het patroon op het T-shirt. Let Op! Leg een stuk papier tussen het T-shirt om doordrukking te voorkomen.

3: Fixeer de inkt met bakpapier en een strijkijzer. Klaar!

diy-patroon-t-shirt DIY-textielstift-t-shirt DIY-T-shirt-verven
Zo simpel kan het zijn. Het leuke is dat ik de stiften nog een keer kan gebruiken voor een volgend T-shirt design. Nog meer shirts voor een schijntje. Whoop Whoop !

Liefs, Renate

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?