DIY Stempels

Stempels zijn heel leuk om te gebruiken voor DIY-projecten. Ik gebruik mijn stempel om mijn logo heel snel en vaak te kunnen afdrukken. Zo is heb ik een handgemaakt visitekaartje en hoef ik niet elke keer het zelfde plaatje te teken. Dat scheelt veel tijd en moeite en het staat nog leuk ook. Stempels is niet alleen voor visite kaartjes handig, je kan er ook leuke patronen mee maken. Bijvoorbeeld op theedoeken, kussentjes of inpakpapier. Nu is het niet altijd even makkelijk om de juiste stempel te vinden, maar met deze DIY laat ik je zien hoe je heel simpel je eigen kan stempel ontwerpen en maken.

Wat heb je nodig:

stempel1

Gum: 0,50 Verkrijgbaar bij de Big Bazar
Abic gutsen set: 5.75 Verkrijgbaar bij Harolds
Potlood & Papier: 1,- verkrijgbaar bij de Boekhandel
Totaal: 7,25

Stappenplan:

stempel2

Stap 1: Teken jouw figuur met een zacht potlood ter grote van de gum. Kleur het gedeelte in wat je niet wilt wegsnijden. (Dit hoeft niet heel netjes)

stempel3

Stap 2: Druk je gum op je tekening. Je ziet dat de afbeelding afgeeft aan de gum. Let op bij tekst, je tekening zal in spiegelbeeld verschijnen. Dit is juist goed, want wanneer je gaat stempelen zal de afbeelding weer op je juiste manier afdrukken.

stempel 4

Stap 3: Dit is alweer de laatste stap. Guts alles weg wat je niet wilt afdrukken. Zorg ervoor dat de afbeelding minimaal een halve centimeter uitsteekt in vergelijking met de rest van de gum.

Eindresultaat:

stempel7

stempel6

Ik vind het een heerlijke ouderwetse manier van afbeeldingen maken. Het is leuk voor je zelf maar ook te doen met kinderen. Zo heb ik mijn brugklas ook stempels laten maken. Het is dus kinderproef. Nog een laatste tip, als je geen stempelkussentje hebt, kan je er n maken door vochtig papier in de inkt dopen.

Liefs, Renate

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?