DIY: Scrub met amandelolie

DIY: Scrub met amandelolie

Benodigdheden:

  • Een goed afsluitbaar potje zoals een weckpot van bijvoorbeeld de Hema of Ikea.
  • Genoeg suiker om je potje te vullen.
  • Amandelolie
  • Geurolie naar keuze (optioneel)

De hoeveelheid amandelolie hangt af van de grootte van je pot en de hoeveelheid suiker die je gebruikt hebt. Amandelolie is in kleine flesjes verkrijgbaar bij de drogist voor een paar euro, of in grote flessen via internet.

DIY: Scrub met amandelolie

Om de scrub te maken vul je potje met suiker, maar niet helemaal tot de rand. Je hebt namelijk nog wat ruimte nodig om te roeren.

DIY: Scrub met amandelolie

Giet nu beetje bij beetje amandelolie bij de suiker en roer dit goed door. Ga daarmee door tot je tevreden bent met de structuur. De scrub moet niet te droog zijn, maar ook niet te nat. Als je twijfelt kan je een beetje testen op je hand.

DIY: Scrub met amandelolie

Als laatste kan je nog wat druppels geurolie toevoegen als je dat lekker vindt. Is je huid gevoelig? Sla deze stap dan over.

DIY: Scrub met amandelolie

Klaar! Dat viel mee toch? Nu kan je onder de douche stappen en genieten van je zelfgemaakte scrub. Het scrubben kost misschien wat extra tijd onder de douche, maar door de amandelolie hoef je je daarna niet meer in te smeren met bodylotion. Dat scheelt weer!

Heb jij al eens zelf scrub gemaakt?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?