DIY | Paashaas Kaars

Benodigdheden:

  • Kaars inclusief lont
  • (voedsel)blik
  • Rubberen mal

Een kaars inclusief lont om te smelten tot vloeibare wax. De kaars wordt gesmolten in een blik. Dit kan een leeg voedsel blik zijn. Het blik wordt verwarmd in een pan met zacht kokend heet water. Als laatste heb je een (rubberen) mal nodig. De mal die ik heb gebruikt is niet meer bij de AH verkrijgbaar, maar bij de Xenos spotte ik soort gelijke mallen.

stap-1-en2-DIY-paaskaars

Aan de slag!

Stap 1: Om kaarsvet in de mal te gieten, smelten je eerst de oorspronkelijke kaars tot een vloeibaar geheel. Hiervoor gebruik je een blik en een pan met heet water. Breek de kaars in kleine stukjes en leg deze in het blik. Zet het blik in een pan met zacht kokend water. Wacht tot het kaarsvet vloeibaar is. Vis het lontje uit het blik wanneer de kaars volledig is gesmolten.

Stap 2: Leg de lont zo recht mogelijk in de mal. Giet het kaarsvet in n keer precies tot de rand van de rubberen mal. Het kaarsvet mag niet boven de rand uit steken, anders passen de twee stukken niet meer in elkaar.

stap-3-en-4-DIY-paaskaars

Stap 3: Heb geduld en laat het kaarsvet goed uitharden. Aan de kleur van de wax zie je of de kaars gestold is.

Stap 4: Schuif de twee onderdelen in elkaar. De Paashaas kaars is nu klaar. Met deze mal kan je naast een konijntje ook een paasei maken.

Pasen-kaars2
Door Pasen ben ik steeds meer liefde voor konijntjes gaan krijgen. Ze zien er zo schattig uit met de grote oortjes en lieve witte staartjes. Dit haasjes ga ik dus echt niet smelten.

Liefs, Renate

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?