DIY | Leren Zonnebrillenhoesje

Benodigdheden:
Ik ging voor een simpel, maar klassiek envelopmodel. Als materiaal gebruikte ik zwart nepleer (van de Haagse markt). De gereedschappen die nodig zijn voor deze DIY zijn onder andere een schaar of stanleymes en een naaimachine (naald er draad kan ook, maar dat is arbeidsintensiever). Voor de sluiting maakte ik gebruik van drukknoopjes.

DIY-Sunglasscase-tutorial

Stap 1: Vouw de stof om de zonnebril om het formaat van het hoesje te bepalen. Met spelden zet je de zijkanten vast.

Stap 2: Markeer met een spelt het midden van de sluitingsklep (dit doe je door het midden van het open vak te meten en dan een lijn naar boven te trekken). Snij of knip de vorm van een envelop uit.

Stap 3: Met de naaimachine stik je het hoesje rondom vast (zie stippellijn). Voor een mooiere afwerking maakte ik gebruik van een siersteek. Zelf was ik eerst begonnen om het brillenhoesje met de hand vast te stikken. Dit was lange klus en dus koos ik voor de makkelijke weg. Mocht je geen toegang hebben tot een naaimachine, of er geen verstand van hebben, dan is het wel mogelijk om het met de hand te naaien. Een feston steek is hierbij ideaal (zie Youtube voor een tutorial).

Stap 4: Zet de puntjes op de i door een drukknoop aan de binnenkant van het hoesje vast te maken. Klaar!

Diy-leren-zonnenbril-kokernepleer-zonnenbrillenhoesleren-zonnenbrillenhoes

Laat de zon maar komen. Ik ben er helemaal klaar voor.

Vele zonnige dagen toegewenst.

Liefs, Renate

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?