DIY | Kerst Kaarsen Bedrukken
13 december 2014 

DIY | Kerst Kaarsen Bedrukken

Het maken van deze kerst kaarsen is vrij simpel. Het enige wat ik heb gedaan is een afbeelding op een kaars geplakt. Voor het behalen van dit resultaat zijn er verschillende technieken mogelijk. Bijvoorbeeld met gebruik van servervetten, kaarsen transferpapier of wax papier. Op de blog van Sisier zag ik een veel simpelere techniek met materialen die iedereen in huis heeft. Deze wilde ik zelf wel eens uitproberen.

9

Benodigdheden:

1

– Lichte kleur kaars: 1,- set van 2 verkrijgbaar bij Wibra
– Inkjet geprinte afbeeldingen.
– Bakpapier
– Fhn

Stappen:

2

Stap 1: Ik wilde graag een vintage kerst illustratie op mijn kaars plakken. Via google vond ik deze, deze en deze afbeeldingen. Naast afbeeldingen is het ook heel leuk om persoonlijke foto’s te gebruiken. Print de afbeeldingen uit via een inkjet printer en knip deze tot de rand uit.

3

Stap 2: Positioneer de afbeelding op zijn plek.

4Stap 3: Rol de kaars in het bakpapier. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat het bakpapier goed strak om de kaars heen zit.

5

Stap 4: Het papier met daarop de geprinte afbeelding ga je met de kaars laten samen smelten. Hiervoor gebruik je de fhn om het kaarsvet op te warmen. Om de warme lucht te controleren gebruik ik een fhn met opzetstuk. Gebruik eerst de lage stand van de fhn zodat het papier aan de kaars hecht. Wanneer het papier is gehecht wacht je zo’n 5 minuten om de kaars te laten afkoelen. Doe je dit niet, dan is de kans groter dat de kaars te veel smelt en misvormt. Na de 5 minuten wachttijd zet je de kaars op de hoogste stand en concentreer je op de inkt van de afbeelding.De kleur van de afbeelding wordt donkerder wanneer de afbeelding met de kaars samensmelt. Dit is het teken dat de kaars klaar is.

67

Stap 5: Haal voorzichtig het bakpapier van de kaars af. De tweede foto is goed voorbeeld waarbij ik geen 5 minuten rust pauze heb genomen en het kaarsvet te heet is geworden. Tijdens het afhalen van het bakpapier heb ik een groot stuk kaarsvet meegetrokken.

8
Stap 6: Je gepersonaliseerde kaarsen zijn klaar. In de buitenste laag van de kaars, zit kaarsvet met het papier verwerkt. Wanneer de stappen goed zijn uitgevoerd, zal tijdens het branden van de kaars het papier samen met het kaarsvet smelten. Laat voor de zekerheid om eventueel brandgevaar te voorkomen, brandende kaarsen nooit zonder toezicht achter.

Eindresultaat:

10111214

In deze periode van het jaar hou van kaarsen branden. Elke avond staat er bij mij thuis wel een kaarsje aan. Eerlijk gezegd wil ik deze kerst kaarsen niet opbranden. Ik vind het setje nu te mooi geworden om het in de fik te steken. haha. Dit project is niet alleen toepasbaar voor kerst, maar voor elke gelegenheid. Zoek een leuke afbeelding of gebruik een foto en druk deze op een kaars.

Alvast een fijne kerst sfeer.

Liefs, Renate

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?