DIY | Boomwortel Lamp

Benodigdheden:

2Materiaal:
Takken: 7,95 verkrijgbaar bij Intratuin
Lampenkap: €4,99 o.a verkrijgbaar bij Blokker
Spijkers: €1,99 o.a verkrijgbaar bij de Gamma
Lampfitting: v.a 1,59 o,a verkrijgbaar bij Gamma
Snoer: € 2,95 o.a verkrijgbaar bij lampenmaken.nl

Totaal: 16,52

Gereedschap
Hamer
Zaag

Stappen:

3

Stap 1: Bepaal de lengte van de voet van de lamp en zaag eventueel een stuk af.

4

Stap 2: Bekijk welke takken combinatie het best bij elkaar past en of alles in balans staat.

5

Stap 3: Bevestig de twee takken aan elkaar, door op de plekken waar de takken elkaar raken een spijker te slaan. Herhaal dit op alle plekken totdat de takken stevig en in balans staan.

6

Stap 4: Neem een lampfitting die makkelijk te bevestigen is. Bijvoorbeeld één met gaatjes of één met een lamphouder. Bevestig je snoer aan de lampfitting. Ik heb losse blokjes hout gebruikt om de fitting vast te maken.

7

Stap 5: Verberg het snoer achter een grote tak, door het snoer aan de tak vast te binden. Je kan eventueel de spijkerkoppen met verf camoufleren.

8

Stap 6: Draai een lampje in de fitting en plaats de lampenkap er overeen.

Bij zelf gemaakte lampenkappen/standaards is het altijd oppassen voor brand. Let er dus op dat het rondom de lamp niet te heet wordt!

Eindresultaat:

1

0

Tijdens dit soort projecten noem ik mezelf een onwijs ‘creatieve kluns’. Het maken van deze Boomwortel standaardlamp heeft me wel drie lampjes gekost. Elke keer liet ik perrongelijk een lampje vallen of ik stoten de lamp zelf om. Ook heb ik al in het begin de fitting gesloopt, omdat ik wilde proberen of de fitting vast draaide. Niet wetend dat die niet meer open ging. Daar zat ik dan met drie kapotte lampen en een fitting zonder stroomdraad er in. Niet heel handig dus…, maar ik het was het dubbel en dwars waard. Ik ben heel blij met het eindresultaat en het pas veel beter bij de nieuwe slaapkamer dan de oude lamp.

Liefs, Renate

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?