DIY | BLOEMEN DROOGREK

hoe-bloemen-bewarenDIY-bloemendroogrek

Materiaal:
Deze DIY is heel simpel en er is vrij weinig voor nodig. Het enige wat je nodig hebt is een: Een tak (gedroogde takken kan je kopen bij het tuincentrum) en touw. Binddraad (vuilniszakken binders) is handig maar optioneel.

Het maken van het bloemen droogrek:
Het maken van de basis is zo gedaan. Neem het touw en bind deze aan beide uiteindes van de tak vast. Het rek is eigenlijk al zo goed als af. Als volgt neem je de bloemen. Haal zoveel mogelijk oneffenheden zoals dorre bladeren en knoppen van de steel af. Bundel de bloemen en maak deze vast. Een tip is om de bloemen vast te maken met een binddraad, dit is steviger dan touw. Als laatste hang je de bosjes bloemen met een touwtje op zijn kop aan de grote tak.

Nu denk je dat je deze leuke versierde tak in je kamer kan hanger. Helaas! Als je bloemen echt goed wilt drogen kan je deze het beste op een warme droge donkere plek hangen. Heb even het geduld en hang het rek voor een paar weken in de kast. Daarna kan je ermee in huis pronken. Of je doet net zo eigenwijs als ik en hang het gewoon midden in de woonkamer. Over een paar weken hang ik wel weer nieuwe bloemetjes op.

bloemen-droogrekbloemen-drogenbloemen-ophangen0
Je hoeft natuurlijk niet perse een geheel boeket op te hangen. Een paar geplukte wilde bloemetjes is al genoeg. Let wel op dat je niet alle bloemen mag plukken, ook niet alles is geschikt om te drogen. Zoek van de voren op, welke wel en niet juist zijn om op te hangen. Niet alleen bloemen kun je ophangen. Denk ook aan kruidenplanten, zoals rozemarijn. Handig en nog bruikbaar ook.

Liefs, Renate

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?