De taal van rozen

De liefde verklaren
Ben je verliefd op iemand en wil je dit duidelijk maken? Geef hem of haar n rode roos. De rode roos staat symbool voor liefde en n roos zegt dat je van iemand houdt of degene leuk vindt.

Huwelijksaanzoek
Als je iemand twee rozen geeft, dan vraag je hem of haar ten huwelijk. Dit aantal staat voor wederzijdse liefde. Combineer een rode en een witte roos. Hiermee zeg je tegen je liefde: ‘Ik wil voor altijd bij je blijven.’ Deze kleurencombinatie staat voor liefde op alle vlakken: spiritueel, emotioneel en lichamelijk. Liefde tot in de eeuwigheid. Bind de twee rozen met een mooi lint aan elkaar om de symboliek te versterken.

Excuses aanbieden
Als je je excuses aan wilt bieden aan iemand, dan geef je vijftien rozen. Heb je ruzie gehad met je geliefde en vraag je je af of het nog goed zit tussen jullie? Geef hem of haar dan vijftien gele rozen. De kleur geel staat voor de vraag: ‘Hou je nog van mij?’ en ‘Wil je bij me terugkomen?’.

Dankjewel
Een donkerroze roos staat voor dankbaarheid. Deze kleur is dus perfect als je iemand simpelweg wilt bedanken. n donkerroze roos en vijftien donkerroze rozen geven allebei aan dat je iemand wilt bedanken. Je kan dus kiezen in het aantal.

Onvoorwaardelijke liefde
Door je ware liefde 50 rozen te geven, zeg je dat je liefde voor hem of haar onvoorwaardelijk is. Zo’n grote bos rozen is heel romantisch om te geven. Geef een boeket van dieprode rozen die vol in bloei zijn. De dieprode kleur staat symbool voor intens verlangen. Je kan niet meer zonder de ander. Een roos die in bloei is (helemaal open), betekent duidelijke en zekere liefde.

Wat je ook te zeggen hebt, zeg het met een roos. Bij welke gelegenheid geef jij een roos?

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?