De keerzijde van de magnetron
09 september 2014 

De keerzijde van de magnetron

Een magentron kan dingen opwarmen door middel van elektromagnetische golven. Helaas zijn er zijn steeds meer onderzoeken waaruit blijkt dat het eten van voeding dat is bestraald met die microgolven schadelijk is voor onze gezondheid. De microgolven zorgen voor veranderingen in het voedsel. Zo heeft het een bepaald effect op eiwitten en vetten, met als gevolg dat deze moeilijker op te nemen zijn in het lichaam. Bovendien blijkt ook dat vitaminegehalten negatief veranderen en dat het eten van voedsel uit de magnetron een nadelig effect heeft op je bloed. Ai, ai, ai..

Schrik niet, je hoeft niet meteen je magnetron uit huis te verbannen. Heel af en toe iets opwarmen kan heus niet veel kwaad, maar probeer het gebruik wel zo veel mogelijk te minimaliseren. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

Babyvoeding
Veel ouders warmen flesjes met babyvoeding op in de magnetron. Mocht jij dit ook doen, dan zou je daar maar beter wel mee kunnen stoppen. De microgolven in de magnetron kunnen namelijk de aminozuren in de melk veranderen, waardoor ze giftig kunnen worden voor het zenuwstelsel en de lever van je kindje. Oeps! Dat risico wil je niet nemen denk ik!

Geschokt van wat je net hebt gelezen? Of is dit oud nieuws voor jou? Laat het weten bij de reacties!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?